Kürecik'in Hedefi Türkiye

Kürecik Radar Üssü işgal senaryolarında Türkiye’yi hedef alıyor. İsrail’i korumak için kullanılan bu üs Türkiye için büyük tehdit oluşturuyor.

Kürecik'in Hedefi Türkiye

Doğu Akdeniz’de gerçekleştirilen “Noble Dina” kod adlı tatbikatta, Kürecik Radar Üssü’nün kullanıp, Türk savaş uçaklarının vurularak imha edildiği senaryonun ortaya çıkmasıyla yıllardır tartışmalara sebep olmuştu. Senaryoya göre hazırlanan planda ifadeler ise şöyle: Kıbrıs Rum Kesimi-İsrail ortak doğalgaz arama platformu, “düşman kuvvet” diye nitelenen Türk Hava Kuvvetleri uçaklarının saldırısına uğruyor. Bu saldırıyı def etmek için Kürecik’teki füze kalkanı devreye sokuluyor. Radar, Türk jetlerini izliyor ve ABD gemisindeki füzeler Türk uçaklarını vuruyor. Kendi topraklarımızda kurulu olan radar üssü Türk Hava Kuvvetleri’ne büyük bir tehlike oluşturuyor.

KÜRECİK İSRAİL’İ KORUYOR
Malatya Kürecik NATO Üssü. Türkiye’nin izniyle NATO’ya kurdurulan üs, Amerika’nın kontrolünde yönetiliyor. Üssün tek amacı İran ve çevresinde bulunan ülkelerin işgalci İsrail’e karşı herhangi bir hava tehdidine karşı savunma görevi görüyor olması. Ancak üssün gerçek kurulma amacı ise Türkiye’nin savunmasına destek olmaya yönelikti.
Kürecik Radar Üssü NATO’ya bağlı olmasına rağmen ABD kontrolünde ve İsrail’i koruyan bir üs olarak belirtiliyor. Ülke topraklarımızda İncirlik’ten sonra en tehlikeli üs olarak görülüyor. Tatbikat senaryosuna göre bu alanda Türkiye’nin yapacağı her hangi bir savunmada radar üssü harekete geçirilerek, füze sistemiyle Türk uçaklarının vurulması talimatı veriliyor. Askeri stratejiye göre Kürecik Türkiye için büyük bir tehlike arz ediyor.

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ’NE EL KONULSUN!
Türkiye topraklarında İsrail’i koruyan, Türkiye’yi tehdit eden bir üs en başta bağımsızlığımıza aykırıdır. Bugün Kürecik Radar Üssü Filistin’lilerin direnişinde İsrail’i korumaktır. Ülkemizin ve bölgemizin bağımsızlığı için Kürecik Üssü’ne el konulmalıdır.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler