Maide Anne'den Diyarbakır ziyareti

Diyarbakır annelerinin feryadı Almanya'da yankılandı. Gönülleri, acıları bir olan anneler dün Diyarbakır'da bedenen de bir araya geldi.

Maide Anne'den Diyarbakır ziyareti

PKK/HDP’nin dağa götürdüğü çocuklarını geri almak için yapılan evlat nöbeti kararlılıkla, coşkuyla ve buluşmalarla devam ediyor. Diyarbakır annelerinin eylemi 651. gününde 226 aileyle sürüyor. Bu eylemin yankısı olarak Maide anne de Almanya’nın Berlin şehrinde 93 haftadır evlat nöbetinde…
Kızı Nilüfer için mücadele eden Maide anne dün Diyarbakır’a gelerek Diyarbakır anneleriyle kucaklaştı. Diyarbakır anneleri nöbet çadırı dışında Maide anneyi karşıladı. Buluşma anında anneler gözyaşlarını tutamadı.
Kucaklaşmanın ardından nöbet çadırına kadar sloganlarla yürüyüş yapıldı. Yürüyüş esnasında “Türk Kürt kardeştir, HDP kalleştir”, “Annelerin isyanı PKK’yı yenecek”, “Kandil’in itleri yıldıramaz bizleri” sloganları atıldı.
HDP Diyarbakır İl Binası önünde basına açıklama yapan anneler kararlılıklarını ifade etti. Maide Türemiş, Avrupa’da PKK’ya destek verildiğinin altını çizerek şöyle konuştu: “PKK kızımı kaçırdığından beri 93 haftadır eylem yapıyorum. Bu eylemi Avrupa’da başlattım, orada devam ediyorum. PKK/HDP’ye karşı eylemi burası başlattı, destek vermek ve destek almak için geldim. Buraya gelmek benim boynumun borcuydu. Diyarbakır hepimize örnek oldu. İnşallah bu örneklerin devamı gelir, Avrupa’da da Diyarbakır gibi herkes ayağa kalkar.

'PKK DÖNERLER DİYE AİLELERİ KANDIRIYOR'
“PKK Avrupa’ya daha çok yöneldi. Avrupa’daki gençleri daha çok götürüyor. Oradaki aileler çocuğumuz belki döner, sicili bozulmasın diye gidip polise bile şikâyet etmiyorlar. Bu umudu da onlara PKK veriyor. Hâlbuki çocuklarının geri gönderilmeyeceğini çok iyi biliyorlar. Sadece aileleri susturmak için, Avrupa’nın ilgisini uyandırmamak için aileleri böylelikle yatıştırıyorlar.
Benim aldığım bilgiye göre her yıl 250 civarında çocuk PKK’ya katılıyor, resmi olarak 4-5 tanesi biliniyor. 45 yılda 120 bin civarında gencimizin öldüğü söyleniyor. Bu rakamın 4-5 misli daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Dağa giden sırf Kürtlerin çocukları değil ama en çok giden onlar… Diğer Avrupalıların çocukları, Almanların, Türklerin de çocukları.. PKK’ya amele lazım kim olduğunun önemi yok.

'KATİLLER BİZİ TEMSİL EDEMEZ'
“Avrupa PKK’ya çok imkânlar sağlıyor. Avrupalılar PKK’yı Kürtlerin hak savunucusu olarak görüyorlar. PKK Kürtlerin hak savunucusu olamaz, bunu Avrupa’ya göstermemiz lazım. PKK Kürtlerin haklarını savunmuyor tam tersine Kürtlerin haklarını alıyor, canlarını alıyor, mallarını alıyor. Benim görevim Kürtlere de Avrupalılara da PKK’nın gerçek yüzünü göstermek. Çünkü PKK Kürtleri temsil etmiyor, edemez. Bir katil ordu bizi temsil edemez. Ben çocuğumu kurtarmak için elimden ne geliyorsa yapacağım. Bu mücadele benim çocuğum gelene kadar devam edecek.
Kürtler bugüne kadar HDP’ye oy verdiler. Ama HDP Kürtleri hayal kırıklığına uğrattı. HDP’yi PKK yönetti, PKK’nın emri altında çalıştı. Yazıklar olsun…”

'MAİDE ANNENİN DE SESİ OLACAĞIZ'
3 yıl önce 17 yaşında dağa kaçırılan oğlu Mustafa için oturma eylemi yapan Ayşegül Biçer de buluşmanın coşkusunu ve kararlılıklarını ifade eden konuşmasında şunları söyledi: “Bugün Maide annemiz Almanya’dan Diyarbakır annelerine destek olmaya ve onlardan destek almaya geldi. Biz burada Maide annemizin de sesi olacağız. Çünkü 3 Eylül 2019’da Diyarbakır HDP il binası önünde yükselen feryat, bu feryadın Almanya Berlin, Şırnak, Hakkâri, İzmir, Muş ve Van’a yayılması tüm anneler için büyük bir umut olmuştur. Ben inanıyorum ki anneler isterse dağları deler. Anneler direnecek, anneler mücadele edecek, hakkı olan evlatlarını kazanacak ve PKK’nın ismini de yeryüzünden silecek Allahın izniyle… Anneler burada geri adım atmıyor, ilk gün dediğimiz gibi ya zafer ya ölüm, sonuna kadar, kararlıyız…”
 
 
 AYDINLIK/EKREM DEMİR

Tarih:
Diğer Haberler