Mehmetçik Fırat'ın Doğusuna Harekat Başlatıyor

Türk ordusu, ABD'nin bölücü terör örgütü PKK'ya yardımlarını devam ettirmesi üzerine Fırat doğusuna harekat düzenleme kararı aldı.

Mehmetçik Fırat'ın Doğusuna Harekat Başlatıyor

Ankara’da yapılan Türk Savunma Sanayii Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk ordusunun Fırat'ın doğusuna harekat başlatacağını ilan etti.

Türk Savunma Sanayi Zirvesi’nde Fırat’ın doğusu ile ikazları yaparken hazırlıkları da tamamladıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat’ın doğusunu bölücü terör örgütünden temizlemek için yapacağımız harekatın birkaç güne başlayacağını ifade ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada şu ifadeleri dile getirdi:

"Güneyimizde terör koridorunu inşa etmenin gayreti içindeler. Güçlü bir orduya sahibiz, hepsi kabul ediyor. Ne zaman Suriye’de sahaya indik işin gidişatı değişti. Yıllarca DEAŞ diyerek Suriye’nin altını üstüne getirenlerin balonunu Fırat Kalkanı ile patlattık. İdlib’de büyük bir insani krizin önüne Rusya ile geçtik. 20 bin TIR’a aşkın teröristlere silah gönderildi. Bunun yanında araç gereç gönderildi. Söylüyoruz, böyle bir şey yok diyorlar. Türkiye bir göçebe devleti değil, modern bir devlet bunu bilmeniz lazım. Bu konuda ABD ile derin görüş ayrılığı yaşadığımız herkesin bildiği bir gerçektir."

"Bize PYD’ye verilen desteğin geri çekileceği ifade edildi. Suriye DEAŞ’ın ardından PYD ve YPG zulmüyle inlemeye başlamıştır. Türkiye’nin bu gidişata tahammül edemeyeceğini belirterek meşru müdafaa ve müdahale hakkını kullanacağı için teröristlerin arasına ABD’li askerler serpiştirilmiştir. ABD’nin kurduğu radar ve gözlem noktalarının hedefinin, ülkemizi teröristlerden değil, teröristleri Türkiye’den korumak olduğu aşikardır."

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR'DAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, harekatla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Yapılan son açıklamalar gerçekten bölgedeki istikrarın daha da istikrarsız hale gelmesine neden olacak. Hele hele teröristlerin eğitilmesinin ve donatılmasının kabul edilmesinin mümkün olmadığını da her zaman olduğu gibi burada bir kez daha altını çizerek söylemek istiyorum. Ülkemizin ve milletimizin karada, denizde, havada uluslararası hukuktan doğan tüm haklarını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı azimle kararlılıkta koruduk, korumaya devam edeceğiz. Fırat'ın doğusu dahil, Türkiye'nin güneyinde, Suriye'nin kuzeyinde herhangi bir şekilde bir terör koridoru olmasına izin vermemiz, göz yummamız asla söz konusu değildir."

ABD'DEN İLK TEPKİ

ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Suriye'nin kuzeydoğusunda özellikle de ABD askerlerinin bulunduğu veya yakınlarında olduğu bölgelere yönelik herhangi bir tarafça atılacak tek taraflı bir adım büyük bir kaygıdır ve bu tür adımları kabul edilemez olarak addederiz" denildi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler