Mehmetçik PKK'nın üzerine yürüyor: "Kandil'e az kaldı!"

Mehmetçiğimizin terör örgütü PKK'ya karşı yürüttüğü sınır ötesi operasyonda Türk ordusu, Kandil'e her geçen gün daha da yaklaşıyor.

Mehmetçik PKK'nın üzerine yürüyor: "Kandil'e az kaldı!"

TSK, Irak’ın kuzeyinde Türkiye sınırına yakın bölgelerde bulunan PKK kamplarına yönelik operasyonlarını yoğunlaştırdı. Türk askerleri Irak sınırında 26 kilometre ilerleyerek bu bölgeleri teröristlerden temizlerken, sınırın Irak tarafını güvenli bölge haline getiriyor. Bu operasyonlarda Kandil de hedefte. PKK, Türk savaş uçaklarının saldırısından korunmak için Kandil’deki elemanlarının büyük bölümünü iç bölgelere ve Kandil’in güneyine çekerken Kandil’in Türkiye sınırına yakın bölgelerindeki elemanlarını da azalttığı öğrenildi.

Türkiye, uzun bir süredir Irak Merkezi Yönetimi ile işbirliği içinde Irak’ın kuzeyinde PKK’ya yönelik yaptığı hazırlıklarını yoğunlaştırırken, Kandil’e yönelik operasyon için de düğmeye bastı. Bu çerçevede operasyonu rahatlatmak için adım adım Kandil’e yönelik kuşatma sürüyor. Çemberin önemli ölçüde daraltıldığı öğrenildi.

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları sınıra giderek incelemelerde bulundu.
Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları sınıra giderek incelemelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da İstanbul’da yürüttüğü seçim çalışmaları sırasında “Eskiden ‘Kandil’e şöyle, böyle gideceğiz’ derken şu anda Kuzey Irak’ta 26-27 kilometre ilerilerde bizim evlatlarımız var, Kandil’e az kaldı merak etmeyin. Orada bir hain yapıyı bırakmayacağız” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

KOMUTANLAR BÖLGEDE

Bu gelişmeler yaşanırken Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, “Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ile birlikte; 02 Haziran 2018 tarihinde Hakkâri/Yüksekova bölgesinde bulunan birlik ve karargâhlarda inceleme ve denetlemelerde bulunmuştur” açıklaması geldi.

24 HAZİRAN ÖNCESİ

Edinilen bilgilere göre, Kandil’in Türkiye sınırına yakın bölümlerine 24 Haziran seçimlerinden önce girilmesi planlanıyor. Türk askerinin Kandil’e girerek PKK kamplarını ele geçirmesi, yaz aylarıyla birlikte de PKK’ya ağır bir darbe vurulması anlamına geliyor. Bölgede görev yapmış komutanlar, değerlendirmelerinde Kandil’in PKK açısından eskisi kadar önemi olmasa da, bölgenin ele geçirilmesinin psikolojik etkisine dikkat çektiler. Kandil’in düşmesinin örgütte yaratacağı etkiye vurgu yapan komutanlar, Kandil operasyonunun seçim malzemesi olarak kullanılmak istenmesinin ise büyük yanlış olacağı görüşündeler. Ayrıca “PKK’ya karşı mücadele bütün milletin mücadelesidir. Bu tür milli konular seçime endekslenmemelidir. Bu yapılırsa mücadeleye zarar verir” görüşü de komutanlar arasında hakim durumda.

Tarih:
Diğer Haberler