OSTİM Üniversitesi’nde Sanayi-Üniversite İşbirliği Eğitim Modeli

OSTİM Üniversitesi, sanayi- üniversite iş birliğinin farklı bir örneğini hayata geçiriyor. Öğrenciler 5 gün fabrikada ders görüyor.

OSTİM Üniversitesi’nde Sanayi-Üniversite İşbirliği Eğitim Modeli

Yapılan çalışmalarda öğrenciler, teorik bilgilerini beceriye dönüştürmek için işyeri yöneticilerinden usta-çırak ilişkisi içinde eğitim alıyor.

İşyeri Deneyimi dersi kapsamında 5 gün sahada çalışan öğrenciler, bu çalışmalarda teorik bilgilerini pratiğe dönüştürmek için iş yeri yöneticilerinden usta-çırak ilişkisi bağlamında eğitim alıyor.

Öğrenciler işyerlerinde haftanın bir günü tam gün iş ortamında çalışıyor. Bu eğitimin hazırlık çalışma programını bölüm eğitim görevlileriyle işyeri eğitimcileri birlikte hazırlıyorlar. Öğrenciler faaliyet dönemi sonucunda sunumlarını yapıp işyeri yöneticisinden “not” alıyorlar. Bu not akademik eğitim notlarıyla birlikte değerlendiriliyor.

DOĞRU İŞE DOĞRU İNSAN
Bu sayede öğrenciler, aldıkları teknik bilgileri uygulamaya aktarma becerileri kazanıyorlar. Proje yönetimi ve yenilikçilik uygulamasını görüyorlar. Sektörlerdeki teorik gelişmeleri izliyorlar. İşyeri yaşamı içinde yer alarak iş disiplini ediniyorlar. Üniversite-Sanayi işbirliği ile amaçlanan Ar-Ge proje teknik eğitim fırsatlarını yakından tanıyorlar. Bütün bunların sonucunda işe uygun becerisi olan deneyim kazanmış bireyler ortaya çıkıyor. “Doğru işe, Doğru insan” stratejisiyle eşleşme yapılabiliyor.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler