PKK Elebaşı Duran Kalkan'dan Millet İttifakına Destek

Irak-Suriye tezkeresine HDP ile birlikte 'hayır' diyen CHP, PKK'lı Ferhat Abdi Şahin'den sonra PKK ele başlarından Duran Kalkan'dan da 'Aferin!' aldı.

PKK Elebaşı Duran Kalkan'dan Millet İttifakına Destek

Terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden Duran Kalkan, Millet İttifakı'nı oluşturan partilere, seçimleri beklemeden sokağa çıkma ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı indirme çağrısı yaptı. Kalkan 'dışarıdan' da destek istedi.
Terörist Duran Kalkan'ın, Meclis'te yapılan tezkere görüşmeleri öncesinde örgütün yayın organına verdiği röportajda 'yaratıcılık yıkıcılık' çağrısı yaptığı ortaya çıktı. CHP ve İyi Parti'ye seslenen Kalkan “Erdoğan iktidarını indirmeli, dıştan destek verilmeli. Sokakta herkes yürümeli, seçim beklenmemeli.” dedi.

'TEZKERE SINAV'
Terör örgütüne yönelik operasyon hazırlıkları nedeniyle panikleyen PKK'lı Kalkan muhalefet partilerine şöyle seslendi: “Demokrasi güçlerinin benzer tutumu çok daha ileri koyması lazım. Muhalefet güya ayrı bir çizgi izleyeceğiz diyordu. CHP için, İyi Parti, diğer partiler için temel sınavdır o tezkere. AKP - MHP'den ayrı bir dış siyaset izleyecekler mi, izlemeyecekler mi? O tezkere karşısındaki tutumlarıyla belli olacak. AKP-MHP'nin tezkeresine evet derlerse aynı siyasetleri yürüttükleri ortaya çıkacak.”
CHP'nin tezkereye 'hayır' oyu vermesinden önce de partiden umutlu olduğu görülen kalkan “Muhalefette belli bir canlanma var.” ifadelerini kullandı.

'DIŞTAN DESTEK'
Terörist Kalkan, iktidarın seçimi beklemeden indirilmesini, istifaya zorlanmasını istedi, sokağa çağırdı: “Çöküşü sağlamak lazım. Bu faşizmin ömrünü uzatmasına izin vermemek gerekiyor. Bunun için de daha çok mücadele etmek lazım her alanda. Saldırılara karşı misliyle cevap verilmeli. Gençlik direnmeli. Demokratik güçler, kadınlar, emekçiler, demokratik siyaset daha fazla direnmeli. Dıştan destek daha fazla verilmeli tabi bu direnişe. Bu Tayyip Erdoğan yönetimini çökertmek lazım. İstifaya zorlamak gerekiyor diyordu Veysi arkadaş. Sokaklarda Tayyip Erdoğan'ın istifası için herkes yürüyebilir. Bu yönetimi çökertmemiz gerekiyor. Seçime gidecek de, seçimde yenilgiye uğratacağız diye beklememek lazım. Hükümeti düşürmek, yönetimi düşürmek gerek.”
Suriye tezkeresine HDP ile birlikte 'hayır' diyen CHP'nin tezkere kararını değerlendiren PKK'nın Suriye kolu YPG'nin elebaşı Ferhat Abdi Şahin de, CHP'nin durumunu umut verici olarak tanımlamış, CHP'li heyeti Suriye'de ağırlamak istediğini söylemişti. Irak ve Suriye'ye yönelik sınır ötesi harekat konusunda Cumhurbaşkanı'na verilen yetkinin uzatılmasına ilişkin tezkere Meclis'te kabul edilmiş, oylamada CHP ve HDP 'hayır' oyu kullanmış, Ak Parti, MHP ile İyi Parti tezkereye 'evet' demişti.

ÖRGÜTE 23 NİSAN DARBESİ
Öte yandan TSK'nın sözkonusu tezkerelere dayanarak Kuzey Irak'ta yaptığı operasyonların, PKK'yı sıkıştırdığı ve paniklettiği, Kalkan'ın ifadelerinde de görüldü. Kalkan 23 Nisan'da başlatılan yeni operasyonların öncekileri kat kat aştığını söyledi: “AKP-MHP faşizmi nasıl saldırıyor. Libya'daki savaş oldu. Afganistan'daki savaşa da katılıyor. Karabağ'daki savaşa da katıldı. İdlib'de de savaşıyor. TC'nin Haftanin'den Hakurk'a kadar, Metina'da Havaşin'de beş yıldır yürüttüğü saldırı... Son planlama olarak 23 Nisan'dan bu yana yürüttüğü saldırı onları kat kat aşan bir saldırı.”
TSK, 23 Nisan saat 17.40'tan itibaren eş zamanlı olarak Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları başlattı, Kuzey Irak'taki Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Kandil'deki PKK hedeflerini ateş altına aldı. Hava harekatına, topçu ve komando birlikleri de destek verdi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamada, şunları söylemişti: “Teröristlerin barınak, sığınak ve mağaralarından oluşan 400'e yakın hedef kara ateş destek vasıtalarıyla, 60'tan fazla hedef ise Hava Kuvvetleri unsurlarımız tarafından etki altına alınmış bulunmaktadır. Çok sayıda teröristin de bu operasyon sayesinde etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. Müteakiben, Hava Kuvvetleri unsurları, kara ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA'larla desteklenen komandolarımız, bölgeye hava hücum harekatı ve karadan sızma harekatı icra etmiştir. Operasyonlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılmaktadır.”

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler