PKK uyuşturucudan 1.5 milyar dolar kazanıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü "2018 Türkiye Uyuşturucu Raporu"na göre PKK'nın uyuşturucu kaçakçılığından yılda 1,5 milyar dolar gelir sağladığı açıklandı.

 PKK uyuşturucudan 1.5 milyar dolar kazanıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının "2018 Türkiye Uyuşturucu Raporu"nda terör örgütü PKK'nın uyuşturucu sevkiyatında önemli rol üstlendiği ve örgütün uyuşturucu kaçakçılığından yılda 1,5 milyar dolar gelir sağladığına yer verildi.

Türkiye'de uyuşturucu kaçakçılığı yapan suç gruplarının genellikle Doğu illerinde faaliyet gösterenler ile Avrupa ülkeleri vatandaşlarından oluştuğu belirtilen raporda, söz konusu suç gruplarının deşifre olmayı engellemek amacıyla aynı aileden ya da akrabalık ilişkileriyle birbirlerine bağlanmış kişilerden oluştuğu vurgulandı. Terör örgütü PKK'nın uyuşturucu sevkiyatında önemli bir rol üstlendiği ve örgütün uyuşturucu kaçakçılığından yılda 1,5 milyar dolar gelir sağladığına dikkat çekilen raporda şu bilgilere yer verildi: 

"Türkiye eroinin Avrupa'ya sevkiyatında transit ülke ve Avrupa'da üretilen sentetik uyuşturucular bakımından da hedef ülke durumundadır. PKK/KCK terör örgütü, bu iki kaçakçılıkta da etkindir. Bunun haricinde PKK/KCK terör örgütü Irak'ın kuzeyindeki kamplarda kurduğu imalathanelerde eroin imal etmekte ve ticaretinde aktif olarak rol almaktadır. Örgüt bununla yetinmeyerek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki vatandaşları kenevir ekimi için zorlamakta ve sözde vergi adıyla topladığı paralarla terör eylemlerini finanse etmektedir. PKK/KCK terör örgütü birçok farklı suç türünden gelir elde etmekte ve yalnızca uyuşturucu kaçakçılığından yılda 1,5 milyar dolar gelir sağlamaktadır. Bu gelir, örgüt elemanlarının barınma ve silahlandırılmaları için kullanılmaktadır." 

Raporda, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 2017'de yapılan 6 operasyonda 86 şüphelinin gözaltına alındığı, bu operasyonlarda 150 kilogram esrar, 50 kilogram eroin, 100 gram kokain maddesinin ele geçirildiği kaydedildi.

Tarih:
Diğer Haberler