Saadet Partisi: 'Başkanlığa Hayır' dedi!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında yeni anayasa konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Saadet Partisi: 'Başkanlığa Hayır' dedi!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında yeni anayasa konusunda değerlendirmelerde bulundu. Mecliste ilk tur görüşmeleri tamamlanan anayasa değişikliği teklifinde kuvvetler ayrılığı ilkesine özen gösterilmediğini savunan Karamollaoğlu, yetkinin tek elde toplanmasının milli iradenin temsili noktasında sorunlara neden olacağını söyledi. Parti olarak değişiklikle ilgili görüşlerini daha önce açıkladıklarını, bu konuda yaptıkları çalışmaları ise Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve ilgi kurumlara gönderdiklerini anlatan Karamollaoğlu, “Teklif, referanduma götürülmeden endişelerimizi doğrular gelişmeler yaşandı. Anayasa değişikliğini içeren teklifin mevcut haliyle referanduma sunulması durumunda, böyle bir teklife destek vermemiz mümkün değil. Biz bunu desteklemeyiz, yani ‘hayır’ oyu veririz. Sorumluluğumuz buna imkan vermez” ifadelerini kullandı.

MECLİS VESAYET ALTINDA KALIR

Eğer Cumhurbaşkanı’na yeri geldiğinde meclisi fesh etme yetkisi verilirse meclisin rahat çalışamayacağını ve vesayet altında kalacağını bildiren Karamollaoğlu şunları söyledi:

“TBMM üyelerine çok büyük bir görev düşüyor. Şahsiyetli durabilmek, eğilip, bükülmemek.

İnandığı gibi davranmak, oy vermek. Bunu yapamazlarsa ömrü billah bundan sonra meydana gelecek sıkıntıların vebalinden kurtulamazlar. Siz meclisi eğer rahat çalıştırmak istiyorsanız, meclis kimsenin ama hiç kimsenin vesayeti altında bırakılmamalı. İnşallah ikinci tur görüşmelerinde vekiller kanaatlerini değiştirirler.”

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler