Siz Helalleşin Biz Hesaplaşacağız

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Aylar: Siz helalleşin biz hesaplaşacağız

Siz Helalleşin Biz Hesaplaşacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Mahkemelerde süründürülen askerlerimiz ve aileleri ile helalleşeceğiz.' sözlerine tepki gösteren 15 Temmuz Gazisi Lokman Aylar, 'Vatan hainleriyle kol kola yürüyenlerle bir gün hesaplaşacağız' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” açıklamasının yankısı sürüyor. Önceki gün partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “Romanlarla, Varlık Vergileri altında inim inim inlemiş azınlıklarla, 6-7 Eylül mağdurlarıyla, mahkemelerde süründürülen askerlerimiz ve aileleriyle, bugün Londra'ya göç etmiş en parlak genç beyinlerle, Ali İsmail Korkmaz'ın ailesiyle, Soma ile, darbeciler bir sağdan bir soldan gencecik çocuklarımızı astı, bu insanlarımızla helalleşeceğiz. 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel'in annesiyle, Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz.” açıklamalarında bulunmuştu.
Aydınlık’a konuşan şehit yakınları ve gaziler, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına tepki göstererek haklarını helal etmediklerini belirttiler.

‘SİZ HELALLEŞİN BİZ HESAPLAŞACAĞIZ’
Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı, 15 Temmuz Gazisi Lokman Aylar, Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Hesaplaşmadan helalleşme olmaz” dedi. Aylar, konuşmasında şu vurguları yaptı:
“CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemiş olduklarını dinlerken şok olduğumuzu bildirmek istiyor ve Kemal Bey’e soyuyoruz: Kemal Bey, sırtını terör örgütlerine dayayarak ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz dikmiş hainlerle kol kola yürürken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile nasıl helalleşeceksiniz? Kravatlı terörist Selahattin Demirtaş için güzelleme yaparken, şeref madalyası takmayı düşünürken, Yasin Börü’nün annesiyle nasıl helalleşeceksiniz? 15 Temmuz hain darbe girişimine ‘tiyatro’ derken, aziz şehitlerimizin yakınlarıyla, kahraman gazilerimizle nasıl helalleşeceksiniz? Terörist cenazelerinde fink atarken, teröristleri hapishanelerde ziyaret ederken, PKK'ya ‘terör örgütü diyemezken’, şehit ailelerimiz ve gazilerimizle hangi yüzle helalleşeceksiniz? Kemal Bey, dostlarınız her kimse onlar da bilsinler, sizler de bilin ki siz istediğinizle helalleşebilirsiniz, ancak bizler vatana ihanet eden hainlerle kol kola yürüyenlerle elbet bir gün hesaplaşacağız… Hesaplaşmadan helalleşme olmaz Kemal Bey!”

‘ŞEHİTLERİMİZE HUZUR VERMİYOR’
15 Temmuz Şehitlerinden Erkan Yiğit ve Gazi Volkan Yiğit’in ağabeyi, Ak Ocaklar Derneği Genel Başkanı Hakan Yiğit ise Kılıçdaroğlu’nun mesajı için “Kanımıza dokundu” açıklamasında bulundu. Yiğit, şunları kaydetti: “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, helalleşme adı altında milletin birçok kesimiyle yola çıkacağını, hep beraber bizler de dinledik. Ortada kocaman bir soru işareti oluştu. O kadar çok helallik alınacak maddeler var ki… Hele ki 15 Temmuz’da hain terör örgütü FETÖ’nün düzenlemiş olduğu karanlık gecede, bu millet için arkalarına hiç bakmadan, vatan, şeref, onur için şehadet şerbetini içen vatandaşların aileleri dururken; kendileri olanı biteni televizyon başından izlemesine rağmen milletin aklıyla oynayıp, şehadete erenleri görmezden gelip, şanlı Türk ordusunun üniformasını giyerek millete silah sıkanların ve onların ailelerinin mağdur ilan edilip onlardan özür dileyeceğim demesi, kanımıza dokunmuştur. Ben Hakan Yiğit, 15 Temmuz’da şehit vermiş, aynı zamanda bir gazi yakını olarak, hiçbir şekilde helal etmiyorum. Bu helalleşmeyi kabul etmiyorum. Artık şehitlerimizi daha fazla huzursuz etmeyelim.”

Kaan Arslan / Aydınlık

Tarih:
Diğer Haberler