Sosyal Medyada Atatürk'e Hakarete Tutuklama

Sosyal medya üzerinden Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret içerikli paylaşım yapan 2 kişi tutuklandı.

Sosyal Medyada Atatürk'e Hakarete Tutuklama

Önceki gün osyal medya üzerinden Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devrimci önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik hakaret içeren bir video yayınlanmıştı. Kısa sürede sosyal medyada yayılan videoya çok sert tepkiler geldi. Vatandaşlar bu videoyu yayınlayan kişinin bir an önce bulunup cezalandırılmasını istedi. Twitter'da "AtayaUzananEliKırarız!" şeklinde açılan hashtag de kısa sürede birinci sıraya yükseldi. Videoyu sosyal paylaşım sitesindeki hesabından paylaşan 16 yaşındaki Y.S. ile görüntüyü çeken 17 yaşındaki H.Ç., sevk edildikleri Gebze Adliyesi'nde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Osmaniye'de yaşayan, Facebook üzerinden Mustafa Kemal Atatürk hakkında hakaret içeren paylaşımlar yapan F.Ş de Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyon kapsamında tutuklandı.

Ülkemizin içerisinden geçtiği savaş ve ekonomik krizden çıkabilmesi için Mustafa Kemal Atatürk'e ve ilkelerine sarılmamız gerekmektedir. Atatürk, Türkiye için yegane çıkış yoludur, ortak değerimizdir. Atatürk'e saldırmak, milletimizi böler, terörle mücadeleye zarar verir. Türk milletinin önündeki en büyük görev, Atatürk'te birleşmektir. Türk gençliği olarak bu uğurda yola çıktık, O'nun açtığı yolda gösterdiği hedefe emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.

Türk milletine çağrımızdır: 29 Ekim'de Türkiye'ye sahip çıkmak için Ata'mızın huzurunda, Anıtkabir'de olalım. Cumhuriyetimize, emeğimize ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım!

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler