Tank Palet İşçileri: Türk Ordusu İçin Çalışıyoruz

Anıtkabir'de Atatürk'ün huzuruna çıkan Tank Palet işçileri, "Güçlü Ordu Güçlü Türkiye" anlayışıyla Türk ordusu için gece gündüz çalıştıklarını söyledi

Tank Palet İşçileri: Türk Ordusu İçin Çalışıyoruz

Aydınlık'tan Seda Akyüz'ün haberine göre Sakarya ve Ankara’da eylemler düzenleyen Türk Harb-İş Sendikası, dün Başkanlar Kurulu toplantısı öncesi Anıtkabir’i ziyaret etti. Sabah saatlerinde Anıtkabir’e gelen Türk Harb-İş yöneticileri, saygı duruşunun ardından mozoleye çelenk bıraktı. Ardından da sendika yöneticileri, Misakı Milli Kulesi’ne geçti.

"TÜRK ORDUSU İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Genel Başkan Bayram Bozal, Misakı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Bozal, askeri fabrikanın özelleştirilmek istenmesine karşı eleştirisini bu kez Anıtkabir’den haykırdı. Mustafa Kemal Atatürk’ün "Savaş araçlarına sahip olmayan veya savaş aracı zayıf olan milletler, kuvvetlerin bağımlısı, haraç vereni, tutsağı olmuşlardır" sözlerini hatırlatan Bayram Bozal şunları kaleme aldı: "Emanetin Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatma ülküsüyle milli savunma işyerlerinde, yılmadan, yorulmadan ter döken Türk Harb-İş Sendikası üyesi işçiler olarak ‘Güçlü Türkiye Güçlü Ordu’ anlayışıyla yarım asırdır Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her türlü ihtiyacını karşılamak için gece gündüz çalışmaktayız. Ülkemiz için stratejik önemi büyük işlere imza atan milli savunma işyerleri, tüm dünyada örtülü ve açık savaşın yürütüldüğü bu günlerde ne yazık ki özelleştirme ile karşı kaşıya. Ülkemizin geleceği için büyük önem arz ede milli savunma işyerlerimizden Tank Palet Fabrikası’nda özelleştirme uygulamasına son verilerek, Altay Tankı seri üretiminin ASFAT A.Ş üzerinden yapılması talebimizi bir kez de huzurunuzda dile getiriyoruz."

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler