Tarık Akan'ın heykeli Mademe Tussauds'da

Türk sinemasının büyük oyuncusu, iki yıl önce kaybettiğimiz sanatçımız Tarık Akan’ın figürü Madame Tussauds İstanbul’daki yerini aldı.

Tarık Akan'ın heykeli Mademe Tussauds'da

Türk sinemasının büyük oyuncusu, iki yıl önce kaybettiğimiz sanatçımız Tarık Akan’ın figürü İstiklal Caddesi üzerindeki Grand Pera’da bulunan Madame Tussauds İstanbul’daki yerini aldı.

Madame Tussauds İstanbul’a gelen taleplerin değerlendirilmesiyle figür yapımı için sanatçının ailesiyle iletişime geçen Madame Tussauds yetkilileri, alınan olumlu dönüş sonrası Aralık 2017’de Tarık Akan’ın figür yapım çalışmalarına başladı. Madame Tussadus için hayatta olmayan kişilerin figürlerinin yapımında ölçümleme için görsel arşiv taraması büyük önem taşıyor. Madame Tussauds, Tarık Akan’ın figürü için çalışmalara başladığında da aynı yönteme başvuruldu ve çok titiz bir çalışma ile figürün her bir detayı için farklı fotoğraflar referans alındı. Sanatçının figürü için referans alınan döneme ait saçı, kilosu gibi fiziksel özelliklerini çok sık değişmesi nedeniyle figürün her detayı için farklı fotoğraflar kullanıldı. Uzun süren araştırma ve ölçümleme sürecinde Tarık Akan’ın ailesinin de yönlendirmeleri etkili oldu.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler