TGB, Öncü Kadın ve CKD, Vatan ve Evlat Nöbetinin 500. Gününde Diyarbakır'da

TGB, Öncü Kadın ve CKD HDP Diyarbakır il binası önünde PKK tarafından kaçırılan evlatları için 500 gündür vatan nöbeti tutan anneleri ziyaret etti.

TGB, Öncü Kadın ve CKD, Vatan ve Evlat Nöbetinin 500. Gününde Diyarbakır'da

3 Eylül 2019’dan bu yana HDP Diyarbarkır il binası önünde evlatlarını HDP ve PKK’dan kurtarmak için mücadele eden annelerin eylemi 500 gündür kararlılıkla devam ediyor.

Evlatlarını PKK’nın elinden kurtarana kadar nöbetlerini sürdüreceklerini ilan eden ailelerin mücadelesinin 500. Gününde Vatan Partisi Öncü Kadın, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve TGB aileleri ziyaret etti.

Evlatlarımızı HDP’den İstiyoruz

Ziyaret gerçekleştiren sivil toplum kuruluşları ve aileler, ellerinde Türk bayraklarıyla HDP il binasına gerçekleştirdikleri yürüyüşte “Türk Kürt Kardeştir HDP Kalleştir” sloganlarıyla HDP ve PKK’yı protesto ettiler. Üzerinde “Evlatlarımızı HDP’den İstiyoruz” yazan siyah çelengi bina önünde bıraktılar.
Evlat nöbetindeki baba “Buradan HDP’ye sesleniyorum. Vicdanlı olun ve çocuklarımızı geri getirin. Türkü Kürde kırdırmayın, Amerikan askeri yapmayın. Sadece Amerika’ya hizmet edecekseniz bu ülkeyi terk edin” diyerek HDP’ye olan tepkisini dile getirdi.

Evlat nöbetindeki anne Nazlı Sancar ise “Dokuz yıl önce 13 yaşındaki kızımı zorla kaçırdılar. Selahattin Demirtaş’a özgürlük diyenler, bizim çocuklarımızın özgürlüğü nerede? Selahattin Demirtaş katildir ve teröristtir. Evlatlarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz” dedi.

Bu yalnız bir evlat nöbeti değil bir vatan nöbetidir

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı annelere destek konuşmasına “Kahraman Türk anneleri, zaferlerle ilerleyen bu tarihi direnişinizin 500.günü kutlu olsun” diyerek başladı.

Diyarbakır annelerinin tam 500 gündür HDP Diyarbakır İl binası önündeki mücadeleleri için “Bu nöbet evlat nöbeti, vatan nöbetidir” diyen Ayvalı “Tehdit edildiler yılmadılar, evleri kundaklandı yılmadılar. Tam 500 gündür vatanları ve evlatları için HDP ve PKK’ya meydan okuyorlar” dedi.

Türk Kadını Birleştirir

“Bu mücadele bize doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine terörün hepimizin ortak sorunu olduğunu gösterdi. Terör tüm milletimizin ciğerini yakıyor” diyen Ayvalı sözlerine “Bugün Diyarbakır anneleri başka annelerin de evlatları kaçırılmasın diye mücadele ediyor. İnsanlık için terörle mücadelede en önde görevdeler. Burada, evladı şehit edilen anneyle, evladı kaçırılan anne kucaklaşıyor. Bu eylem bize göstermiştir ki Türk kadını birleştirir” devam etti.

PKK bitiyorsa Diyarbakır Anneleri Sayesindedir

TGB Genel Sekreteri Okan Özkan yaptığı annelere destek konuşmasında “500 gündür HDP il binası önünde yapılan bu meşru mücadeleyi desteklemek için buradayız. Buradaki tüm anne babalar bizim anne babalarımızdır, kaçırılan evlatlarınız ise bizim kardeşlerimizdir” dedi.
“Eğer PKK’ya katılımlar sıfıra indiyse Diyarbakır anneleri sayesindedir, eğer Diyarbakır sokaklarında gençler ve çocuklar güle oynaya özgürce dolaşabiliyorlarsa Diyarbakır anneleri sayesinde” diyen Özkan Diyarbakır’dan tüm dünyaya örnek bir mücadele verildiğini vurguladı.
ABD’nin saltanatının bittiğini ve PKK’nın da tükendiğini vurgulayan Özkan “Bu yalnız bir evlat nöbeti değildir, bir vatan nöbetidir” dedi.

Diyarbakır kardeşliğin merkezidir

“10 gün sonra Ali Gaffar Okkan’ın katledilişinin 20. yıl dönümü. Belki bugün Ali Gaffar Okkan aramızda yok ancak onun mücadelesini veren Diyarbakır anneleri var. Diyarbakır bölünmenin değil, kardeşliğin merkezidir” diyen Özkan Türk milletinin topyekün mücadelesiyle terör odağı HDP’nin kapatılacağını ifade etti.

 

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler