Türkiye'nin Bilişim Üssü Faaliyette

Bilişim alanında yeni teknolojiler geliştirilerek ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi faaliyete geçti.

Türkiye'nin Bilişim Üssü Faaliyette

Bilişim ve telekomünikasyon alanında yeni teknolojiler geliştirilerek ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi'nde Ar-Ge faaliyetlerine başlandı.

Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi'nin temel amacının, bilişim ve telekomünikasyon alanında yeni teknoloji şirketlerinin ortaya çıkışını desteklemek ve küresel ölçekteki şirketlerin bölgeye yatırım yapmalarını cazip hale getirmek olduğu belirtildi.

Bilişim İnovasyon Merkezi'nde yer alan öncü firmalar, ağırlıkla "5G ileri iletişim teknolojileri", "bulut çözümler", "büyük veri", "nesnelerin interneti", "sanayide dijital dönüşüm" başta olmak üzere odaklı ve özgün araştırmalar yapıyor.

Merkez kapsamında faaliyet gösteren 42 teknoloji şirketinde, binin üzerinde araştırmacı istihdam ediliyor. Sadece Ar-Ge firmalarının değil tüm iş disiplinleri ve farklı ölçeklerden şirket ile bireysel çalışanların bir arada olduğu yer olarak tasarlanan merkezin ana hedefi, inovasyonun artması, hem bölgesel hem de tüm ülke genelinde ekonominin büyümesine katkı sağlanması.

İLERİ TEKNOLOJİ ÜRETİMİNİN ARTMASI GEREKİYOR

Türkiye'nin içinde bulunduğu kriz, katma değeri yüksek olan ileri teknoloji ürünlerinin üretilmesini zorunlu kılıyor. Kurulan "Bilişim Üssünde" Türk teknisyen ve mühendisleri istihdam edilerek bu üretimin yerli imkanlarla artırılması gerekmektedir. Cumhuriyetin ilk yıllarında Eskişehir'i, yerli otomobiller, yerli uçaklar üreterek bir üretim üssü haline nasıl getirdiysek cumhuriyetimizin başkenti olan Ankara'yı da kurulan bu merkez ile birlikte bir yerli teknoloji üretim merkezi haline getirmek zorundayız.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler