Türkiye ve İran'dan Batı Asya'nın Güvenliği İçin İşbirliği

Türkiye ve İran arasında imzalanan mutabakatla birlikte gerek görüldüğü yerlerde, terör örgütlerine karşı ortak operasyon yapabilecek.

Türkiye ve İran'dan Batı Asya'nın Güvenliği İçin İşbirliği

"Türkiye-İran Ortak Çalışma Grubu 3. Toplantısı"na katılmak üzere Tahran'da bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İranlı meviktaşı Hüseyin Zülfikar ile çeşitli güvenlik konularını içeren mutabakat zaptı imzaladı. İkili, imza töreni ardından, bir araya geldi. Güvenlikten Sorumlu İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, iki ülkenin gerektiği takdirde terör örgütlerine karşı ortak operasyon yapabileceğini söyledi. Terör örgütlerini daha ciddi şekilde hedef alacaklarını kaydeden Zülfikari, iki ülkenin daha hızlı ve daha çok istihbarat paylaşımında bulunacağını ifade etti.

Yapılacak ortak operasyonların, terör örgütü PKK'yı da kapsayıp kapsamadığına ilişkin DHA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Zülfikari, şöyle konuştu: "Operasyonlar nerede gerekliyse yapılacak. Bu, güvensizlik yaratan ve terörist hareketlerde bulunan herkesi kapsıyor. Silahlı eylem dönemi artık bitmiştir. Herkesin sözü varsa, bunu siyasi faaliyetler dile getirmeli. Bir grubun herhangi bir yerde herhangi bir isim ve unvan adı altında silaha sarılması geçersizdir."

TGB HEYETİ İRAN'DA RESMİ TEMASLARDA BULUNMUŞTU

ABD’nin ambargolarına karşı dayanışma için 12-15 Kasım 2018 tarihleri arasında İran’a giden heyetimiz, üç günlük ziyareti kapsamında Casusluk Yuvası ve Kutsal Müdafaa müzelerini gezdi ve birçok diplomatik görüşme yapmıştı. Bu görüşmeler kapsamında BESIC Gençliği Uluslararası Büro yetkilileriyle, İran Barış için Adalet Uluslararası Merkezi Başkanı Ali Akber Taheri’yle ve İslâmî Radyo Televizyonlar Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Rahim Bazdar ile bir araya gelen heyetimiz, İran’ın devrimci gençliğiyle ortak mücadele projelerini konuşmuştu.

Türkiye Gençlik Birliği olarak, Batı Asya ülkelerinin emperyalizme karşı işbirliğini destekliyoruz. Atatürk gençliği olarak, O'nun uyguladığı dış politika bugün de örnektir. Bu yoldaki çalışmaların devamının gelmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler