Türkiye’nin dört bir yanından üniversite ve lise öğrencileri Ermeni soykırımı yalanlarına meydan okudu. Üniversitelerde düzenlenen etkinliklerde binlerce Türk genci, Ermeni soykırımının emperyalist bir yalan olduğunu ilan etti.
LİSELİLER, TALAT PAŞA’YI ANDI
Üniversitelerde düzenlenen etkinliklerin yanı sıra, liselerde de Talat Paşa anıldı. Türkiye’nin dört bir yanında sınıflarda tahtalara "Bir Talat Gider, Bin Talat Yetişir" yazıldı, bildiriler dağıtıldı.
MARMARALI TEK YÜREK!
Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü'nün düzenlediği etkinliğe konuşmacı olarak, Ermeni soykırımı yalanını AİHM kararı ile bitiren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek katıldı.
Salonun dolup taşması sebebiyle, koridora kurulan projeksiyondan da takip edilen etkinlikte, Perinçek, Lozan’da verilen mücadeleyi anlattı.
AİHM ZAFERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ’NDE
Ankara Üniversitesi Düşünce ve Kitap Topluluğu’'nun düzenlediği etkinliğe konuşmacı olarak, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem ile Hacettepe Üniversitesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Necdet Basa katıldı.
Etkinlikte AİHM’de görülen Perinçek-İsviçre davasında kazanılan Türk zaferinin tarihi önemi anlatıldı. Av. Nusret Senem "O dönem mahkemesinin soykırım kararı da yok. Dolayısıyla belirli bir mahkeme kararı olmadığından dolayı soykırımdan bahsetmek söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.
Hacettepe Üniversitesi Ütopya Topluluğu’'nun düzenlediği etkinliğe konuşmacı olarak, Talat Paşa Komitesi Başkanı ve TBMM E. Başkanvekili Hasan Korkmazcan, Perinçek-İsviçre Davasının avukatı Mehmet Cengiz ve Moskova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Perinçek katıldı.
Etkinlikte AİHM zaferinin soykırım yalanlarına karşı Türkiye’nin elini güçlendirdiği ve bu zaferin Türkiye tarafından daha fazla öne çıkarılması gerektiği vurgulandı.
İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü'nün düzenlediği etkinliğe konuşmacı olarak, Talat Paşa Komitesi Başkanı ve eski TBMM Başkanvekili Hasan Korkmazcan katıldı. Etkinlikte, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan'ın TBMM'ye sunduğu 'soykırım tanınsın' teklifi, 'terör saldırısı' olarak nitelendirildi. TBMM’nin terör faaliyetlerine alet edilemeyeceğini vurgulayan Korkmazcan, "TBMM'ye verilen kanun teklifi tamamen bir terör saldırısıdır. TBMM, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve İç Tüzük kurallarına göre hareket etmekle yükümlüdür. Herhangi bir terör, terör faaliyeti, psikolojik savaş eylemine göz yumulamaz." ifadelerini kullandı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Genç Bakış Topluluğu’nun düzenlediği etkinliğe konuşmacı olarak, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Yıldız, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akar ve Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bayram Akça katıldı.
Konferansta, Ermeni soykırımı yalanının tarihsel süreci ve günümüzde soykırım suçlamalarıyla ülkemize yönelik yapılan emperyalist saldırılara karşı mücadele yöntemleri mercek altına alındı. Prof. Dr. Ali Akar, "İddia edilen Ermeni soykırımı, tarihsel bir yalandır. Rus arşivlerinde var olan tarihi belgelerde bu meseleye dair tüm gerçekler bulunmaktadır." dedi.
'HDP KAPATILSIN'
Garo Paylan’ın TBMM’ye sunduğu ‘Ermeni soykırımının kabul edilmesine’ yönelik hain teklife üniversite ve liselerden tepkiler gecikmedi. Vatansever Türk gençleri okulları, "Ermeni Soykırımı yalanını Meclise taşıyan HDP kapatılsın" afişleriyle donattı.
Çağlayan Adliyesi önünde toplanan TGB üyeleri de Paylan’ı protesto etti. TGB Genel Başkanı Dilek Çınar basın açıklaması yaptı ve Garo Paylan hakkında suç duyurusunda bulundu. HDP’nin, PKK’nın Meclis’teki uzantısı olduğunu ve Türkiye düşmanlığına devam ettiğini belirten Dilek Çınar, HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesinde çağrıda bulundu.
TGB’nin açıklaması ve Garo Paylan hakkındaki suç duyurusu basının ve sosyal medyanın gündemine oturdu.
PANKARTLI YANIT
HDP'nin bileşeni Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP)'nin, İstanbul'da bir köprüye "Talat Paşa Olanlara Soğomon Tehliryan Oluruz!" pankartı asması tepki topladı. TGB Marmara Birimi, o pankartın yerine “Bir Talat gider, bin Talat yetişir" pankartını asarak Türk gençliğinin sesi oldu.
Üniversitelerde düzenlenen etkinliklerin yanı sıra, liselerde de Talat Paşa anıldı. Türkiye’nin dört bir yanında sınıflarda tahtalara "Bir Talat Gider, Bin Talat Yetişir" yazıldı, bildiriler dağıtıldı.