Vanlı aileler HDP’ye karşı yürüdü

Van ve Diyarbakır'daki oturma eylemlerinde kararlılık vurgusu yapıldı. Aileler konuşmalarında HDP'nin PKK’ya çalıştığını belirtti.

Vanlı aileler HDP’ye karşı yürüdü

Van ve Diyarbakır'da çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler eylemlerini dün de sürdürdü.

Van'da Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen 28 aile, "Evlatlarımızı istiyoruz", "Van anneleri evlat nöbetinde", "Artık yeter, yakamızdan düşün", "Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak" ve "Kahrolsun PKK" yazılı dövizler taşıdı.

Terör örgütü PKK ve HDP aleyhine slogan atarak HDP il başkanlığı önüne kadar yürüyen aileler, çocuklarına teslim olmaları çağrısında bulundu.

'KORKMAYIN DESTEK VERİN'
Kızı Şilan Dayan'ın 17 yaşındayken kandırılarak dağa götürüldüğünü belirten Atiye Dayan, evlatlarına kavuşana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Kızının HDP'liler tarafından kaçırıldığını anlatan Dayan, "Kızımdan 6 senedir hiçbir haber alamıyorum. Buraya kızım için geldim, Kızımı HDP'den istiyorum. Çocuklarımızı alana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Buradan diğer ailelere çağrımız var. Kimse korkmasın, evlatlarımıza kavuşmak için buraya geliyoruz. Herkesi eyleme destek vermeye davet ediyoruz" dedi.

'ÇOCUKLARIMIZI KATİL YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR'
Terör örgütünce 2014'te dağa götürülen 18 yaşındaki oğlu için eyleme katılan baba Fevzi Yağmur da bir an önce çocuklarına kavuşmak istediklerini ifade ederek, "Çocuklarımızı bizden kopardılar. Bizim çocuklarımızı katil yapmaya çalışıyorlar. Çocuklarımızın elleriyle asker ve polisimizi şehit etmeye kalkıyorlar. Allah kabul etmesin. Sonuna kadar mücadele edip çocuklarımıza kavuşacağız" diye konuştu.

TESLİM OL ÇAĞRISI
Öte yandan Diyarbakır'da da oturma eylemi devam etti. Anne Güzide Demir, eylemi kararlılıkla devam ettirdiklerini söyledi. Demir, 1,5 yıldır eylem çadırında olduğunu ifade ederek, HDP'nin evladını kandırıp dağa götürdüğünü ve kendisinden bir daha haber alamadığını belirtti. Oğlunu çok özlediğini ve HDP'den istediğini dile getiren Demir, "Oğlum neredeysen gel güvenlik güçlerimize teslim ol. Seni çok özledim, eve dön. Orası senin yerin değil" diye konuştu.

Baba Şevket Bingöl de 592 gündür evlatları için başlattıkları eyleme devam ettiklerini aktardı.

Oturma eylemini sonuna kadar sürdürmekte kararlı olduklarını bildiren Bingöl, "HDP'nin ipini pazara çıkaracağız. Artık çocuk götürmesin, başka anne ve babaları yakmasın. Oğlum beni görüyor ve duyuyorsan nerede polisi, askeri görürsen teslim ol" ifadelerini kullandı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler