KHK'nın Kaldırılması İçin İmza Kampanyasını Başlattık

KHK'nın iptali için imza kampanyamızı başlattık.İmza kampanyamız binlerce kişiye ulaştı. Toplanan imzalar meclise götürülecek.

KHK'nın Kaldırılması İçin İmza Kampanyasını Başlattık

Askeri okulların kapatılması ve kuvvet komutanlıklarının Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması ile ilgili Resmi Gazete'de yayınlanan kanun hükmünde kararnamenin iptali için imza kampanyamızı başlattık. İmza kampanyamız binlerce kişiye ulaştı. Toplanan imzalar meclise götürülecek.

 


Geçtiğimiz günlerde düzenlediğimiz basın açıklaması ile kanun hükmünde kararnamenin iptali için tek yolun 110 milletvekilinin kararnameyi Anayasa Mahkemesi'ne götürmesi olduğunu duyurmuş ve millletvekillerini göreve çağırmıştık. Ardından, bir imza kampanyası başlatarak binlerce kişiye ulaşmayı başardık. ''110 Milletvekili Aranıyor, Ordu Düşmanı KHK'lerin İptali İçin Göreve'' başlığıyla imzaya açtığımız metne çok sayıda yurttaşımız imza verdi. Toplanan imzaları meclise götüreceğiz. İmzaları milletvekillerine ulaştıracağız ve kararnameyi iptal istemiyle AYM'ye götürmelerini talep edileceğiz.

 

İnternet üzerinden başlattığımız imza kampanyası metni ise şöyle:


''Ordu düşmanı kararname iptal edilsin!

 15 Temmuz Amerikancı-Fethullahçı darbe girişiminin  milletin ve devletin topyekün seferberliği ile püskürtülmesi üzerine tüm kurumlardan FETÖ mensupları temizlenmeye başlandı. Söz konusu sürecin olağanüstü nitelikleri sebebiyle getirilen OHAL düzeni hükümetin kanun hükmünde kararnameler getirmesini de sağlıyor. Askeri Liselerin ve Harp Okullarının kapatılması ve Genelkurmay Başkanı'nın Cumhurbaşkanlığına ve kuvvet komutanlıklarının Başbakanlığa bağlanması için getirilen Kanun Hükmünde Kararnameler ise OHAL gerekliliklerine ilişkin kararnameler değildir. Aksine silahlı kuvvetlerimizin can damarlarını kesen, emir-komuta zincirini bozan ve binlerce vatansever askeri okul öğrencisini mağdur eden kararlardır. Geri alınması için tek yol 110 milletvekilinin bu kararnameleri Anayasa Mahkemesi'ne iptal istemiyle taşımasıdır.

 110 vatansever ve ufku açık milletvekili arıyoruz. Bu imzalar aracılığıyla milletvekillerimize sesleniyoruz. FETÖ ile ilgisi olmayan bu yanlış düzenlemenin hızla Anayasa Mahkemesine götürülerek iptal edilmesini talep ediyoruz. TSK'nın yapısıyla ve işleyişiyle oynamak hayati bir hatadır. Ülkemizin bu hatadan dönmesi için 110 milletvekilinin adım atması gerekiyor.

 Güçlü Ordu Güçlü Türkiye için bu kararnameler iptal edilmelidir.

 Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni göreve davet etmek için:

 Bir imza da sen ver!''

İmza kampanyanın linki:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe4gjsa3UFfXuiECZkoiKXfK9dGVPaqGyag-9dKfl5Ih8cJgg/viewform?c=0&w=1

AKP'NİN BOYUNU AŞTI

 

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz kampanyayla ilgili açıklamalarda bulundu. Cengiz: ''TSK'nın emir komuta zincirini bozmak, kuvvet komutanlıklarını Milli Savunma Bakanlığı'na bağlamak, Türkiye'nin 100 yılı aşkın geleneği olan ve Türk subayını yetiştiren vatansever, Atatürkçü subaylar yetiştiren askeri okulları kapatmak, GATA'yı Sağlık Bakanlığı'na bağlamak TSK'yı karmaşıklığın içine sürükler. Bu uygulama Türkiye-Amerika savaşında orduya, millete bir darbedir. Bu uygulama AKP'nin boyunu aşmıştır.  Eğer ana muhalefet partisi meclis grubu veya 110 milletvekili bu yönde bir başvuruda bulunursa anayasa mahkemesinin yargısal denetiminden geçecektir. Eğer bu başvuru yapılırsa bu Kanun Hükmünde Kararname kaldırılacaktır. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisi'ne sesleniyoruz. Türkiye'ye, ordumuza, milletimize yönelik bu kararnamenin karşısında gereğini yapınız. Sadece CHP'ye değil bütün partilere sesleniyoruz. AKP milletvekillerine de özellikle söylüyoruz bu yanlıştan dönün. Bakanlar Kurulu milletvekilleri tarafından uyarılsın. Milletimizi de milletvekillerini göreve çağırmak üzere başlattığımız imza kampanyasına destek olmaya çağırıyoruz. '' dedi.

 

Türkiye'nin en çok kullanılan sosyal paylaşım sitelerinden biri olan Twitter'da başlattığımız etiket çalışmasında #110MilletvekiliAranıyor etiketi gündeme girdi, etikete askeri okul öğrencileri de destek verdi

 

Tarih:
Diğer Haberler