On Binlerce Yurttaş Mustafa Kemal'in Kararlılığıyla Yürüdü!

19 Mayıs'ta on binlerce yurttaş Şişli Atatürk Evi önünden Dolmabahçe'ye akın etti.

On Binlerce Yurttaş Mustafa Kemal'in Kararlılığıyla Yürüdü!

BİRİNCİ VAZİFEMİZ İÇİN AYAKTAYDIK!

 

Yurdun ve Dünya'nın dört bir yanında yürüttüğümüz hummalı çalışmaların ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda on binlerce genci yaşlısı Şişli'den Dolmabahçe'ye deniz misali aktık.

 

Şişli Atatürk Evi Önü'nden başlayıp Dolmabahçe'ye kadar on binlerce yurttaşla, çıkarılmak istenen gerici ve bölücü anayasa karşı yürüdük. Vatanseverlerle gelincik tarlası oluşturduğumuz Birinci Vazife Yürüyüşümüzde "Atatürk Gençliği Görev Başında", "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Cumhuriyet Devrimi Kazanacak","Gençlik Vatan Savunmasında","Millet Ordu El Ele Tam Bağımsız Türkiye" sloganlarını haykırdık.

ÜMİDİN ŞÖLENİ,YARINLARIN ÜMİDİ OLACAK

 

Birinci Vazife yürüyüşünün ardından Maçka Küçükçiftlik Park'ta onbinlerin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Ümidin Şöleni'nde de, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz, Hepimiz Mehmediz PKK'ya Yeteriz, Gençlik Vatan Savunmasında" sloganları yükseldi.

 

Cumhuriyet ateşinin alevlendiği,19 Mayıs ruhunun canlandığı Ümidin Şöleni'nde ilk sahneyi Müzisyen Timur Selçuk aldı. BrasSolist grubunun şarkılarını seslendirmesinin ardından, Mir Sanat Topluluğu 10. yıl sahnemizi dans gösterileriyle gökkuşağına çevirdi. Ümidin Şöleni, Pera grubu, Oğuzhan Uğur ve Feridun Düzağaç'ın şarkılarıyla son buldu.

 

TGB üyesi olan değerli sanatçı Gülsen Tuncer, Nazım Hikmet'in Ben İçeri Düştüğümden Beri şiiriyle güzel yarınları yaratacak olan, Mustafa Kemal gibi bakan yurttaşlara seslendi.

NİCE 10 YILLARA!

 

Birinci Vazife yürüyüşüyle başlatıp, Ümidin Şöleni'yle sonlandırdığımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda birkez daha duyurduk, ülkemizi böldürtmeyeceğiz, 97 yıllık ümidin azmiyle tekrardan hatırlatıyoruz;Atatürk gençliğini bombalarla, tehditlerle korkutamayacaksınız! Mehmetçiğimizin ve güvenlik güçlerimizin verdiği mücadelede onlarla omuz omuza olduğumuzu kararlılığımızla gösteriyoruz. Laiklik düşmanlarına karşı mücadelemiz de aynı kararlılıktadır. Türk gençliği gericiliğe ve bölücülüğe izin vermeyecek! 

 

Yaşasın Türkiye Gençlik Birliği!
Yaşasın Türkiye Liseliler Birliği!

Tarih:
Diğer Haberler