TGB İzmir'den Görkemli Onuncu Yıl Yemeği

Türkiye Gençlik Birliği'nin 10. yıl dayanışma yemeklerinin İzmir ayağı gerçekleşti.

TGB İzmir'den Görkemli Onuncu Yıl Yemeği

Türkiye Gençlik Birliği'nin 10. yıl dayanışma yemeklerinin İzmir ayağı gerçekleşti.


TGB İzmir, İzmir Tepekule Kongre Merkezi’nde dayanışma ve kararlılık yemeğini gerçekleştirdi. Yüzlerce kişinin katılım gösterdiği dayanışma ve kararlılık yemeğinde önemli isimler bir araya geldi.


Dayanışma ve kararlılık yemeği TGB İzmir İl Başkanı Özgür Açıkgöz’ün konuşmasıyla başladı. Yemek programı,CKD Genel Başkanı Canan Arıtman,Vatan Partisi Öncü Gençlik İzmir İl Başkanı Birkan Burkan,Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan ve TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz’in konuşmalarını gerçekleştirmesiyle devam etti.

Yemeğe yoğun turne programı nedeniyle katılamayan Levent Üzümcü ise destek mesajı gönderdi.


“19 MAYIS’TA ŞİŞLİ’DEN DOLMABAHÇE’YE!”


Yemeğin açılış konuşmasını yapan TGB İzmir İl Başkanı Özgür Açıkgöz,”10 yılda sağ sol demeden Atatürk gençliğini vatan mücadelesi mevzisinde bir araya getirdik. 19 Mayıslarda 29 Ekimlerde bir aradaydık. Bizler,Türkiye Cumhuriyeti’ni böldürtmeyeceğimize huzurlarınızda bir kez daha söz veriyoruz. Türk gençliği varsa umut vardır . TGB sizlerle beraber umudun emsali oldu. Bugün yine umutlu olma kararlı olma zamanıdır. Bu görevin bilinciyle ‘1.Vazifemizi’ 19 mayısta yapacağımız yürüyüşle gerçekleştiricez. Herkesi 19 Mayıs 2016 tarihinde Şişli Atatürk Evinde Dolmabahçe’ye yürümeye davet ediyoruz” sözlerini dile getirdi.


“BU KISACIK ZAMANDA YURDU DEMİR AĞLARLA ÖRDÜNÜZ”


Gençlerin arasında olmaktan gurur duyduğunu belirten CKD Genel Başkanı Canan Arıtman, “Atatürk'ün gençleri, sizleri saygıyla selamlıyorum. 10.yılınız kutlu olsun nice beraber 10 yıllara. Bu kısacık zamanda yurdu demir ağlarla ördünüz, muhteşem tarih yazdınız ve kendi tarihinizi satırlara döktünüz . Bu muhteşem tarihte CKD olarak yer almak onur verici. Milletin desteğini alarak, omuz omuza mücadele etmeye devam ettikçe emperyalistler asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. Sizi tekrardan canı gönülden kutluyorum” diye belirtti.

“TGB KORKUYA UMUT OLMUŞTUR”

 

Vatan Partisi Öncü Gençlik İzmir İl Başkanı Birkan Burkan, "Bugün sizlerle beraber olmaktan sizlerle geçirdiğimiz 10 yıllara bir gün daha eklemekten gurur duyuyorum. Haziran ayaklanması, Silivri bu eylemlere TGB önderlik etti. TGB,yapılamaz denileni yapan, yasak denileni çiğneyen ve korkuya karşı umut olmuştur. Vatan partili gençlerin varlığı bu gençliğe armağan olsun onuncu yılınız kutlu olsun" dedi.


“BAYRAĞI BİZDEN ALARAK İLERİYE TAŞIDILAR”


Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan,”TGB Türkiye'de bir nesil yetiştirdi. Genç mücadele arkadaşlarıma, bayrağı bizden alarak ileriye taşıdıkları için teşekkür ediyorum” dedi.


“BİZ EYLEMLERİMİZLE KENDİMİZİ GÖSTEREN BİR ÖRGÜTÜZ”


TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz’in konuşmasını gerçekleştirdiği saatlerde, TGB’liler İncirlik Üssü’ne girerek ABD askerlerini kovaladılar. Cengiz konuşmasında, bu eylemede değinerek, “Biz konuştuklarımızdan çok eylemlerimizle kendimizi gösteren bir örgütüz. Yarım saat önce Amerikayı İncirlik üssüne girerek protesto ettik. TGB’ye yakışır şekilde Amerikan askerini kovalayan mücadele arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Geceye, Ege Üniversitesi Viyana Valsi Topluluğu’nun vals gösterisi ve TGB’lilerin oynadığı zeybek gösterisi renk kattı.

Tarih:
Diğer Haberler