23 Nisan'da Anıtkabir'deyiz!

YSK’nın hukuksuzluğuna ve Milli egemenliğe el uzatanlara karşı 23 Nisan'da Anıtkabir'e!

23 Nisan'da Anıtkabir'deyiz!

YSK’nın hukuksuzluğuna ve milli egemenliğe el uzatanlara karşı 23 Nisan’da Anıtkabir’e çağırıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından binlerce vatansever 23 Nisan’da Anıtkabir’e yürüyecek.


TGB, 23 Nisan planını basın açıklaması düzenleyerek kamuoyu ile paylaştı. YSK’nın milli egemenliğe el uzattığını ifade eden TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz; “Sonucu belli olmayan seçimi büyük zaferler gibi telaş içerisinde kutlayanlar milleti birleştiremez. Toplumu kamplaştırmaya devam edenlerin Türkiye’yi yönetme yeteneklerinin tükendiği açıktır. Bugün milli egemenliğimiz ve geleceğimiz için sorumluluk alma ve öne çıkma günüdür. YSK’nın hukuksuzluğuna ve milli egemenliğimize el uzatanlara karşı hep birlikte yürüyelim. Gençliğe Hitabe’den görevi alan gençler olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda olduğumuzu dosta düşmana gösterelim. 23 Nisan’da Anıtkabir’e!” dedi.


İşte o açıklama:


16 Nisan 2017 halkoylamasının kesinleşmeyen sonucu; %51,4 evet oyu ile anayasa değişikliğinin kabul edildiği resmi makamlarca dile getiriliyor. Ancak, EVET diyen AKP-MHP yönetimleri bir zafer iklimi yaratamamaktadırlar. 
İki sebeple:


1. YSK’nın kanunsuz müdahalesi sebebiyle seçimin, hukuken iptali zorunlu hale gelmiştir.
2. Bu oy oranlarıyla seçim sonuçları kabul edilse dahi AKP-MHP için yenilgi dışında bir anlam taşımamaktadır.


YSK MİLLİ EGEMENLİĞE EL UZATMIŞTIR


Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun, sandıkların açıldığı ve sayıldığı dakikalarda, kendi genelgesini çiğneyerek aldığı “mühürsüz pusulaların geçerli sayılması” kararı tartışmasız bir biçimde hukuksuzdur. YSK, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yetkisine el uzatmıştır. YSK’nın Meclis’in çıkardığı bir kanunu çiğneme yetkisi yoktur. YSK’nın son dakika hamlesi milli egemenliğimize karşı kanunu çiğneyen bir müdahaledir.
YSK’nın bu müdahalesi seçimlerin iptalini gerektirmektedir. 
Kanunu çiğneyen YSK, seçimi şaibeli, tartışmalı hale getirmenin ötesinde bir uygulamada bulunmuştur. Resmen, “seçime hile karıştırabilirsiniz” diyerek milli iradeyi sakatlamıştır.


%50 KÜSURLA ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YÜRÜMEZ!


Dün yaptığımız açıklamada seçimin kesin sonuçlarını ilan etmiştik. Yine tekrar ediyoruz.
- Bu seçimi millete dayatan, AKP ve MHP yönetimleri kesin olarak kaybetmiştir! 
- Türkiye’de uzun vadeli bir rejim değişikliği arzu eden emperyalist merkezler kaybetmiştir! 
- Eyalet sistemi rüyalarıyla, yeni devletler kurmayı hedefleyen danışmanlar takımı kaybetmiştir!
Milleti yarı yarıya bölerek tam bir anayasa değişikliği uygulanamaz. Önümüzdeki dönem, bu anayasa değişikliğini uygulayabileceklerini sananların yanılgılarını hepimize gösterecektir.


23 NİSAN’DA ANITKABİR’E


Sonucu belli olmayan seçimi büyük zaferler gibi telaş içerisinde kutlayanlar milleti birleştiremez. Toplumu kamplaştırmaya devam edenlerin Türkiye’yi yönetme yeteneklerinin tükendiği açıktır. Bugün milli egemenliğimiz ve geleceğimiz için sorumluluk alma ve öne çıkma günüdür.
Atatürk gençliği olarak 16 Nisan’da evet ya da hayır oyu veren bütün gençleri vatanseverlikte birleşmeye davet ediyoruz. Bugün birliğimiz zemini milli egemenliğimizdir. YSK’nın hukuksuzluğuna ve milli egemenliğimize el uzatanlara karşı hep birlikte yürüyelim. Gençliğe Hitabe’den görevi alan gençler olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda olduğumuzu dosta düşmana gösterelim.


AKP ve MHP yönetimleri milletimizi ortadan ikiye bölmektedir. Türkiye’yi bu andan itibaren ancak ve ancak birleştirenler yönetebilir. Biz 23 Nisan’da Türkiye’nin geleceğinin teminat altında olduğunu gençliğin birliğini ortaya koyarak göstereceğiz!
Milletin egemenliği için, geleceğimiz için


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Anıtkabir’e!

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler