ABD'den alçak açıklama: Suriye'den çıkmayacağız!

ABD'nin PKK ile birlikte kurduğu koalisyonun temsilcisi, ABD eski Bahreyn Büyükelçisi William Roebuck, Suriye'den çıkmayacaklarını söyledi.

ABD'den alçak açıklama: Suriye'den çıkmayacağız!

Sözde "IŞİD ile Mücadele Koalisyonu"nun temsilcilerinden olan ABD'nin eski Bahreyn Büyükelçisi William Roebuck, dün PKK/PYD denetimindeki Suriye'nin Haseki kentindeki Şedade ilçesini ziyaret etti. Bölgeden yayın yapan haber sitelerinde yer alan habere göre, burada yerel yöneticilerle konuşan William Roebuck, basına kapalı görüşmeden sonra açıklama yaptı.

William Roebuck, ABD Başkanı Donald Trump'un belirtiği gibi IŞİD kalıcı olarak bitene kadar Suruiye'de kalmaya devam edeceklerini söyledi. Toplantıda sağlık, eğitim ve bölge elektriği gibi ana sorunları değerlendirdiklerini, IŞİD'in bölgede yok edilmesinin ardından halka bir an önce huzurlu ve güvenli bir ortam sunmak istediklerini öne süren Roebuck, "IŞİD, Suriye’nin tamamından söküp atılıncaya kadar buradayız. Burada daha çok işimiz var" diye konuştu.

IŞİD'i, Suriye'de kalmanın ve uluslararası kamuoyunda meşruiyet sağlama aracı olarak kullanan ABD'nin Suriye'nin birçok bölgesinde IŞİD'i desteklediği kanıtlanmıştı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler