ABD Türk bakanların mallarına el koydu!

ABD’li Rahip Brunson’ın ev hapsine alınmasını gerekçe gösteren Beyaz Saray, Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanımıza yaptırım uyguladı.

ABD Türk bakanların mallarına el koydu!

Beyaz Saray, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ABD’deki mal varlıklarına el koyduğunu duyurdu. ABD yönetimi ayrıca, ABD vatandaşlarının da bu kişilerle ticari ya da parasal ilişkiye girmesini yasaklandı.
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Amerika Birleşik Devletleri, Rahip Brunson konusunda Türkiye'ye yaptırım uygulamaya karar vermiştir. Hazine Bakanlığı Türk İçişleri ve Adalet Bakanlarına yaptırım uygulanacak. Türkiye'ye yönelik yaptırımların hedefi İçişleri ve Adalet bakanları. Yaptırım gerekçesi iki bakanın Rahip Bruson'un tutukluluğunda rol oynaması."
Bakanların ABD'ye girişinin engellenmesi sözkonusu. Beyaz Saray sözcüsü daha fazla bilgi için Hazine Bakanlığı ile irtibat kurulmasını söyledi.
ABD tarafından F-35'lerin Türkiye'ye iletiminin geciktirilmesi ve Türkiye'ye uluslararası finans kurumlarında yaptırım uygulanması konusunda Senato'da teklifler yer almıştı.
HAZİNE BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA
ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in, ''Brunson'ın haksız tutukluluğu ve Türk yetkililerce süren yargılaması kabul edilemez .'' dediği aktarıldı.
Hazine Bakanlığı'nın gerekçeli kararında Brunson'ın ev hapsine alınmasında Türk İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı sorumlu tutuluyor. İki Bakan, Türk Hükümeti'nin örgütsel işleyişinde liderler olarak tanımlanıyor. Bu iki bakan insan hakları ihlalleri ile suçlanıyor. Yine her iki bakanın iştiraki olan ticari yapılar ile ilişkide olan şirketlere de yaptırım öngörülüyor.

ABD, Mehmetçiğe doğrultulan silahları PKK'ya gönderen ülkedir. ABD'nin bölgemizde ve ülkemizde işlediği bütün suçların karşısına dikileceğiz. Amerikan emperyalizminin baskı ve tehditleri Türk milletini ve Türk gençliğini yıldıramayacak.

tgb.gen.tr

 

Tarih:
Diğer Haberler