Avrupa PKK'yı Finanse Ediyor

PKK’nın silah, uyuşturucu ve insan ticareti yaptığı, haraç topladığı Avrupa’da 607 kuruluşu, 62 yayın organı, 2 milyar dolardan fazla geliri var.

Avrupa PKK'yı Finanse Ediyor

Bebek katili PKK yurt içi ve yurt dışında neredeyse yok olma noktasına gelirken yandaşları terör örgütünü Avrupa’da ayakta tutmaya çalışıyor. Avrupa’daki insan, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi faaliyetleri defalarca ispatlanan terör örgütü, yasal görünümlü sivil toplum kuruluşları (STK) üzerinden haraç toplamayı ve bunlar aracılığıyla bulundukları ülkeleri Türkiye aleyhine manipüle etmeyi sürdürüyor.

STK GÖRÜNÜMLÜ TERÖR AĞI

Raporlara yansıyan bilgilere göre, terör örgütünün Avrupa’da 607 kuruluşu, 62 basın-yayın organı bulunurken yıllık geliri ise 2 milyar doları aşıyor. Avrupa yapılanmasını STK’lar üzerinde yürüten PKK’nın en güçlü yapılanmasının Almanya ve İsveç’te olduğu belirtiliyor. Terör örgütünün STK görünümü altında Almanya’da 237, İsviçre’de 73, Hollanda’da 55, Avusturya’da 31 yapılanması mevcut. Avrupa Polis Teşkilatı’nın 2020 Terörizm Raporu’nda ise PKK’nın bu yapılanmaları terör finansmanı ve propaganda için kullandığı dikkat çekiliyor ve bölgenin militan devşirme alanı olduğu vurgulandı.

RAPORLARLA BELGELENDİ

Örgütün Avrupa’daki kirli ilişkiler ağı son olarak AK Parti İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta tarafından hazırlanan “Avrupa Ülkelerinin PKK’ya Desteği” konulu raporda ortaya konuldu. Raporda, terör örgütü PKK’yı Avrupa’nın beslediği gözler önüne serildi.

SON ÖRNEK AVUSTURYA

Türkiye’nin etkili operasyonları ile yurt içinde temizlenen, Irak’ın kuzeyi ve Suriye’de ise süpürülen PKK, Avrupa’daki yandaşlarını sahneye çıkarıyor. Avusturya’da PKK yanlılarınca gösteriler düzenlenmeye başladı. Avusturya makamları bu eylemlere izin verirken terör örgütü yandaşlarının Türk vatandaşlarına saldırılarına da göz yumuldu.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler