Azerbaycan'da Güçlü Dayanışma Mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u ağırladı. Görüşmede Türkiye ile birlikte üçlü dayanışma mesajları verildi

Azerbaycan'da Güçlü Dayanışma Mesajı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu dün Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

ALİYEV: HEM RUSYA HEM TÜRKİYE BİZİM İÇİN İKİ DOST ÜLKE

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, hem Rusya’nın hem de Türkiye’nin Bakü için iki dost ülke olduğunu ve ateşkesi denetleme önlemlerinde yer alacaklarını ifade etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığının görüşmeye ilişkin yayınladığı açıklamada, Aliyev’in sözleri şöyle aktarıldı:

“Hem Rusya hem de Türkiye bizim için iki dost ülke, iki komşumuz ateşkesi denetleme önlemlerinde yer alacak. Bu aynı zamanda komşumuz olan iki ülke arasında bölgesel işbirliği çerçevesinde karşılıklı faaliyet formatının güçlendiği anlamına geliyor.”

LAVROV: TÜRKİYE BİZİM BİRÇOK YÖNDEN ORTAĞIMIZ

Lavrov, Aliyev ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, şu ifadeleri kullandı:

"Rusya Devlet Başkanı, 17 Kasım'da Dağlık Karabağ'la ilgili röportajında Türkiye'nin bölgedeki rolünden ayrıntılı bir şekilde bahsetti. Türkiye bu bölgede gerçek bir faktördür. Sadece bu bölgede değil. Türkiye bizim birçok yönden ortağımız. Tıpkı Ermenistan dış politika ortaklarını seçtiği gibi, elbette egemen Azerbaycan da dış politika ortağını seçme hakkına sahiptir. Türkiye ile Azerbaycan topraklarında ortak Rus-Türk denetleme merkezi kurulması konusunda Azerbaycan'a destek olmamız yönünde prensipte anlaşmamız var. Merkez, Dağlık Karabağ ve çevresinde ateşkesi teknik araçlarla uzaktan izleyecek. Bu, ateşkesin istikrarını sağlamada ek bir faktör olacak."

tgb.gen.tr

 

Tarih:
Diğer Haberler