Dünya'dan Sözde Soykırım Yalanına Tepki

Soykırım iftiraları, Dünya'nın birçok ülkesinde yaşayan Türkler tarafından protesto edildi. TGB'liler Almanya'da sözde soykırım anıtına izin vermedi.

Dünya'dan Sözde Soykırım Yalanına Tepki

24 Nisan'da Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un anma programı ilan etmesi, ABD Başkanı Trump'ın "vahim bir olay" açıklaması, İtalya'nın sözde soykırım yalanını meclisten geçirerek resmi olarak tanıması yurt dışında yaşayan Türklerin tepkisini çekti. Avrupa'da birçok yerde TGB'lilerin ve Talat Paşa KOmitesi'nin örgütlediği eylemlerle sözde soykırım yalanı iftiracıları protesto edildi.

ABD'DE TRUMP PROTESTO EDİLDİ

Washington DC polisinin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem sırasında İstiklal Marşı okuyan grup, daha sonra Ermeni teröristlerin şehit ettiği Türk diplomatların isimlerinin okunmasına eşlik etti. Washington DC polisinin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem sırasında İstiklal Marşı okuyan vatandaşlarımız, daha sonra Ermeni teröristlerin şehit ettiği Türk diplomatlarımızın isimlerinin okunmasına eşlik etti.

ABD'de Gerçekleşen Eylem
ABD'de Gerçekleşen Eylem

AVRUPA'YI AYAĞA KALDIRIDIK

Talat Paşa Komitesi Avrupa Teşkilatı’nın organize ettiği gösteriye Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri de katılarak destek verdi. Gösteriye Fransa’nın birçok kenti ile, Almanya’nın Münih, Stuttgart, Frankfurt, Mannheim ve İsviçre’den de eylemci katıldı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı gösteride ‘Macron dur, hukuka uy’ ‘Soykırım yapmadık, vatan savunduk’ sloganları atıldı.

SÖZDE SOYKIRIM UCUBESİNE İZİN VERMEDİK

Almanya'nın Köln kentinde bir grubun diktiği sözde soykırım anıtına karşı TGB'nin eylemi başarılı oldu. 24 Nisan'da sözde anma gününde bırakılan anıta karşı buluşan TGB'liler alana bırakılan sözde anıtı protesto ederek alandan çıkardı. Anıtın kaçırılmasının ardından yağmurlu havaya rağmen alanda nöbeti bırakmayan TGB'liler sözde soykırım yalanını bozguna uğrattı.

TGB'lilerin Gerçekleştirdiği Eylem
TGB'lilerin Gerçekleştirdiği Eylem

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler