Hollanda Meclisine Sesleniyoruz: Yalana Alet Olmayın, AİHM Kararına Uyun!

Hollanda Meclisi, 2 yıl önce reddedilen Ermeni soykırımı yalanını, AİHM’nin "Soykırım yoktur" kararlarına rağmen tekrar gündemine taşıyor.

Hollanda Meclisine Sesleniyoruz: Yalana Alet Olmayın, AİHM Kararına Uyun!

Hollanda’da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’nin, “Soykırım yoktur” kararlarına rağmen Ermeni Soykırımı iddiası tekrar gündeme taşınıyor. 2 yıl önce Ermeni soykırımı yalanı Hollanda Meclisi’ne geldi, ancak kabul edilmedi. Hükümet içerik olarak aynı tavırda olmasına rağmen resmen onaylamamıştı. İddialar bu hafta tekrar gündeme taşındı.

Hükümet “Türkiye büyük bir ülke, Batıyla da ilişkileri yoğun bu konuyu ileri sürerek sorun yaratmanın faydası yok” tutumunu sürdürüyor. Temsilciler Meclisi’nin teklifi kabul edilmedi. Açıklanmamakla birlikte, istifa etmiş bir hükümetin karar almama ve görüşmeyi seçimlerden sonraya bırakma niyetinde olduğu tahmini ileri sürüldü.

Diğer yandan Vatan Partisi Yurtdışı Temsilciliği başta olmak üzere Batı’da yaşayan bütün vatandaşlarımız ve temsilcisi olan örgüt ve kurumlar artık bu yalanların tamamen gündemden silinmesi için mücadelede kararlılık gösteriyor.

SEÇİMLERDEN ÖNCE SOYKIRIM TARTIŞMASI CANLANDIRILIYOR
Hollanda Temsilciler Meclisi Üyesi, Hristiyan Birlik Partisi (CU) adına dış ilişkilerden sorumlu Jöel Voordewind bu görevinden ayrılmadan önce soykırım yalanını meclise taşıyor. Voordewind, 2004 yılından beri yoğun çaba gösterdiği Ermeni soykırımı yalanını kabul ettirmek istiyor. 22 Şubat 2018 tarihinde Hollanda Temsilciler Meclisi’nin büyük çoğunluğunu arkasına alan Voordewind amacına ulaşamadı. Hollanda Ermeni Dernekleri Federasyonu (FAON) adlı diaspora kuruluşunun kışkırtıcı desteğini arkasına alan Voordewind seçimlerden önce son bir hamle ile AİHM’nin üç kararla mahkum ettiği Ermeni soykırım yalanını tekrar dayatıyor.

Soykırım iddialarını Hollanda meclisine taşıyan bu çabaların, ABD politikalarına çok bağlı olan Hollanda hakim çevrelerinin Joe Biden’ın yeniden saldırgan çizgiyi canlandırma çizgisiyle bağlantısı gözlerden kaçmıyor.

İddiaların Temsilciler Meclisi aracılığıyla Hollanda'nın devlet tavrı olarak onaylanması isteniyor. Bu dayatmayı, Hollandalı Türklerin kurduğu ve ülkedeki yabancılara dayanan DENK (Düşünce) Partisi hariç diğer partiler genellikle destekliyor. DENK’in şu andaki Başkanı Faslı. İkisi Türk kökenli üç milletvekili var.

JOE BIDEN‘IN TÜRKİYE’Yİ KUŞATMA GİRİŞİMİNİN PARÇASI
Önergeyi bu defa yine aynı küçük Hristiyan partisi, CU verdi. Önergeyi veren CU partisinin ABD ile çok yoğun ilişkileri var.

Partilerden bazıları seçim kaygısındalar. Lahey’den bir gazetecinin yorumu şöyle: “Önergeyi destekleyenlerin bir kısmı Türkiye'ye baskı için fırsat yakalamış durumda. Yani hem iç, hem dış etkenlerle Türkiye kuşatılıyor. Azerbaycan savaşının zaferle sonuçlanması, Kıbrıs konusu vb. saldırılar için bahaneler yaratılıyor. Ülkede ırkçılık, Türk-İslam düşmanlığı zaten yükselişte. Uygun koşullar olduğu düşünülüyor.”

Hollanda Meclisi 2018’de iddiaları kabul etmedi. 2018’de o görüşmeler sırasında Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, MYK üyesi İnci Özdil, Avrupa Temsilcisi Beyhan Yıldırım, MYK Üyesi Ali Mercan ve TGB'liler Lahey’de bir heyet olarak Uluslararası Mahkeme önünde AİHM kararlarını Hollanda Kamuoyuna hatırlatmışlardı.

AVRUPA'DA VATANSEVERLER MÜCADELE İÇİN HAZIR!

Açıklamada AİHM’nin üç kez verdiği ve bütün Avrupa Birliği üyeleri için bağlayıcı olan kararlar hatırlatıldı: “AİHM’nin üç ayrı kararı artık bu konuda ileri geri konuşulmasına olanak tanımıyor. Birinci karar: AİHM 2. Dairesinin “Perinçek-İsviçre Davası” diye anılan yargılamadaki 17 Aralık 2013 tarihli kararı. İkinci karar: AİHM Büyük Dairesinin “Perinçek-İsviçre Davası”nda aldığı 15 Ekim 2015 tarihli karar. Üçüncü karar: AİHM’nin Ali Mercan, Ethem Kayalı, Hasan Kemahlı ile İsviçre Devleti arasındaki davada aldığı 28 Kasım 2017 tarihli karar.”

Türkiye’ye karşı Batı kuşatmasının yoğunlaştığı şartlarda Hollanda Hükümetinin tavrı belirsiz. Tekrar oylama olur mu, ne zaman olur? Bu konuda henüz bir netlik yok. 15 Mart'ta seçimler var. Şu andaki hükümet vergi skandalları nedeniyle 15 Ocak'ta istifa etmişti.

Hollanda’da AİHM kararlarına rağmen Ermeni soykırımı iddialarının tekrar Parlamentoya taşınması girişimi Hollanda’da ve bütün Batı’da vatandaşlarımızın tepkisiyle karşılaştı. Batı merkezlerinde harekete geçen on binlerce vatandaşımız on yıl boyunca soykırım yalanını iddia makamlarının yüzüne çarpmak için mücadele etmişti.

2005 yılında Lozan, 2006’da Berlin Talat Paşa Harekatı ve Paris Konferanslarında soykırım yalanı defalarca yere çalındı ve çiğnendi. Bu mücadelelere Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş önderlik ettiler.

Batı’daki bütün vatandaşlarımız yine aynı kararlılıkla mücadelesini sürdürmeye hazırdır. Hollanda başta olmak üzere bütün Batı merkezlerinde yüce Milletimize karşı bu iftiralarla mücadele vatanına vatandaşlık bağıyla bağlı herkesin asli görevidir. Herkesi bu mücadele için el ele omuz omuza vermeye çağırıyoruz.

Tarih:
Diğer Haberler