İranlı Uzman: Karabağ’da Uluslararası Hukuka Uyulmalı

Saman Niyazi, Dağlık Karabağ sorunu ile ilgili "Barış ve istikrarı sağlamak için uluslararası kurallara uymak devletlerin önemli bir görevidir" dedi.

İranlı Uzman: Karabağ’da Uluslararası Hukuka Uyulmalı

İran Güzel Barış Enstitüsü (Solhe Ziba) Uluslararası İlişkiler Başkan Yardımcısı Saman Niyazi, Karabağ sorunu ile ilgili yaptığı açıklamada, belgeler ve kanıtların mevcut durumda belirleyici bir rol oynadığını söyledi.

Uluslararası ilişkiler uzmanı Niyazi, Dağlık Karabağ sorunu ile ilgili olarak şu yorumlarda bulundu: "Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaş ve kan dökülmesi sadece bu iki ülke için bir tehdit değil, çünkü barış ve istikrar halklar ve milletler için ayrılmaz. Uluslararası toplum, tarafsız arabuluculuk ilkesine göre hareket ederek, devletlerin ve halkların haklarını koruyan bir arabuluculuk rolü oynamalıdır.”

Tarihsel bağların, uluslararası kurallara uygun olarak belirleyici bir rol oynayabileceğini belirten Niyazi, “Barış ve istikrarı sağlamak için uluslararası kurallara uymak devletlerin önemli bir görevidir” dedi.

Niyazı sözlerini şöyle tamamladı: “Bir sivil toplum örgütü olarak taraflar arasında barış ve adaletin sağlanmasını, savaşın ve kan dökülmesinin sona ermesini, birbirimizin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesini, çatışmaya sabır ve diyalog yoluyla çözüm bulunmasını istiyoruz.”

"FİLİSTİN'İN MÜCADELESİN KONUSUNDA TGB'YLE MESAJ YAYINLAMIŞLARDI"

İran Güzel Barış Enstitüsü (Solhe Ziba) Uluslararası İlişkiler Başkan Yardımcısı Saman Niyazi, TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer'e gönderdiği mektupta, "Birleşik Arap Emirlikleri’nin, arkasına ABD ve İsrail’i alarak Yemen’de büyük katliamlara giriştiğini, BAE’nin şimdi Filistin konusunda da kirli bir plan içinde olduğunu" vurgulamıştı. Saman Niyazi'nin mektubuna cevap veren Yıldırım Gençer de, “Filistin bizim öz davamızdır. Mazlum milletlerin öncülüğünde kurulmakta olan yeni dünyanın ilk anıtlarından biri Filistin’de kazanılacak zafer olacaktır" demişti.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler