Türkiye'ye Daha Da Sıkı Sarılacağız

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47. yıldönümünde ana vatanımız Türkiye'ye daha da sıkı sarılacağız."

Türkiye'ye Daha Da Sıkı Sarılacağız

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk halkına kurtuluşu, özgürlüğü ve egemenliği sağlayan 20 Temmuz Barış Harekatı'nın 47'nci yıldönümünü kutlamaya hazırlanılırken, Rum-Yunan ikilisi ile bazı küçük çevrelerin çirkin saldırıları ve provokasyonlarını dikkatle izlediklerini belirtti.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, "20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47. yıldönümünde ana vatanımız Türkiye'ye daha da sıkı sarılacağız. Bundan aldığımız güçle belirlediğimiz yolda daha kararlı olarak yürümeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 Temmuz günü KKTC'ye yapacağı ziyaret için de "Ana vatan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın aramızda olacak ve Kıbrıs Türk halkı tarafından büyük bir sevgi ve coşkuyla karşılanacak. Her türlü çirkin saldırı ile provokasyonları yapan bir avuç azınlık ise utanç içinde kalacaktır." dedi. 

KKTC'nin birçok dost ülke tarafından tanınacağı bu süreçte KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın açıklamaları çok büyük önem içeriyor. Türkiye ve KKTC'nin kenetlenmesi, Doğu Akdeniz'deki hak mücadelesini ve KKTC'nin bağımsızlık davasını güçlendiriyor. Bölge ülkeleri için de işbirliği ortamı oluşuyor, huzur ve istikrar teminat altına alınıyor. 

Tarih:
Diğer Haberler