Avrupa'da İslam ve Türk Düşmanlığı İkiyüzlülük ve Küstahlığa Dönüştü

Avrupa'da bilinçli olarak yükseltilen İslam ve Türkiye düşmanlığına karşı mücadele edeceğiz!

Avrupa'da İslam ve Türk Düşmanlığı İkiyüzlülük ve Küstahlığa Dönüştü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz günlerde yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında İslam’ı terörizmin kaynağı olduğunu söyleyerek hedef almıştı. Macron'un ardından Hollanda Meclisi Milletvekili ve Özgürlük Partisi Başkanı Wilders da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ederek gündeme gelmişti.

TGB Genel Merkezinden yapılan açıklama:

  1. Avrupa'da giderek tırmanan İslam ve Türk düşmanlığı, Fransa'daki devlet uygulamalarıyla birlikte emperyalist ikiyüzlülük ve küstahlığa dönüşmüştür. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürleri "ifade özgürlüğü" diye niteleyerek bunun öncüsü olmuştur.
  2. Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, ABD’nin dümen suyundan giderek Doğu Akdeniz’de Türkiye'nin karşısında konumlandığı ve Suriye’nin kuzeyinde PKK-YPG’yi desteklediği herkesin malumudur. Bu İslam düşmanlığı, Türkiye düşmanlığının ve emperyalist zihniyetin bir parçasıdır.
  3. Hollanda Milletvekili ve Özgürlük Partisi Başkanı Wilders açıktan yaptığı İslam düşmanlığına, Cumhurbaşkanımız Erdoğan üzerinden Türk düşmanlığını da eklemiştir. Türkiye'nin Cumhurbaşkanına "terörist" deme küstahlığı, kendilerinin PKK terörüne verdiği desteği örtmek içindir.
  4. İslam medeniyeti, uygarlığın yüzlerce yıllık taşıyıcısıdır. Sömürgeciliğe karşı ayaklanan mazlum milletlerin kutsalıdır. Hz. Muhammed, İslam dünyasının dokunulmazıdır. O'na hakaret etmek nefret suçudur. Buna karşı çıkmak için Müslüman değil, insan olmak yeterlidir.
  5. Avrupalı liderlerin İslam’ı ve Türkleri aşağılayan bu küstah tavrı, başta Avrupa olmak üzere tüm dünya tarafından kınanmalıdır. Zaman, Avrupa ülkelerinde yaşayan Müslümanların ve Türklerin bu düşmanca tavırdan olumsuz etkilenmemesi için birlik olma zamanıdır.
  6. Türk gençliği olarak Avrupa'da bilinçli olarak yükseltilen bu İslam ve Türkiye düşmanlığına karşı orada yaşayan Türk vatandaşlarımızla, Türk dernekleriyle, İslam dünyasıyla ve Türk devletinin temsilcileriyle birlikte mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler