20 Bin Genç TGB Öncülüğünde Anıtkabir'de Andımız'ı Okudu

TGB olarak, Türkiye'nin dört bir yanından gelen 20 bin gençle, 29 Ekim'de Birinci Meclis'ten Anıtkabir'e yürüyerek en gür sesle Andımız'ı okuduk.

20 Bin Genç TGB Öncülüğünde Anıtkabir'de Andımız'ı Okudu

Cumhuriyetimizin 95. yılında 20 bin gençle, Türkiye’ye ve Andımız'a sahip çıkmanın kararlılığıyla Birinci Meclis'te bir araya geldik.

20 bin gence öncülük ettiğimiz yürüyüşte Birinci Meclis’ten Anıtkabir’e yürüyerek, bir kez de Ata'mızın huzurunda Andımız'ı okuduk. Hazırladığımız dev Andımız tablosunu kortejin en önünde yürüyüş boyunca taşıdık. “Varlığımız Türk varlığına armağan olsun” diye haykırdığımız yürüyüşte coşku ve kararlılık hakimdi.

Yürüyüşümüz, Birinci Meclis önünde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Vatan Partisi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin (CKD) de destek verdiği yürüyüşte Ankara Ulus Meydanını, Türk Bayraklarıyla kırmızıya boyadık. 20 bin genç, “Ne mutlu Türküm diyene” ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla Anıtkabir’e yürüdük.

95 YIL SONRA ATATÜRK KARARLILIĞIYLA

Gazi Meclisimizin önünde basın açıklaması yapan Genel Başkanımız Yıldırım Gençer, “Türkiye’miz, Cumhuriyetimiz 95 yıldır savaş halindedir. Ve bu savaşın sıcaklığı gün geçtikçe artmakta ve yeni boyutlar kazanmaktadır. Ülkemiz Amerikancı terör örgütlerinin saldırısı altında, cesurca savaşmaktadır. Canımızdan, gözümüzden sakındığımız Mehmetçiğimiz cephede düşmana göz açtırmamakta ve canı pahasına vatanını savunmaktadır.Mehmetçiğimizin bu şanlı mücadeleden zaferle çıkacağına olan inancımız ve güvenimiz tamdır” dedi.

“VARLIĞIMIZ TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN”

İktidarın Andımız’a karşı aldığı tutumu eleştiren Gençer, ”Bugün Türklük kavramı mevcut iktidar tarafından içinin boşaltılmaya çalışıldığı bir olgu olarak önümüze sürülmektedir. Andımızı bu gerekçeyle kaldırmak, Danıştay’ın verdiği bu kararı tanımamak, büyük bir gaflettir. Andımız bu ülkenin en birleştirici değeri ve ortak noktasıdır. Buradan binlerce vatandaşımızın huzurunda tekrar soruyoruz, neyden korkuyorsunuz? Varlığını milletinin varlığına armağan eden bir nesilden mi? Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe emin adımlarla yürüyecek bir gençlikten mi? Yoksa her sabah Ne Mutlu Türküm diye bağıracak olan milyonlardan mı? Andımızı kaldırarak Ömer Halisdemirler, Fethi Sekinler, Şenay Aybüke Yalçınlar yetiştirebilirler mi? Korkuları boş, gayretleri yersiz... Andımızın kaldırılmasına izin vermeyeceğiz. Andımızı okumakla yetinmeyip, bilincimize ve benliğimize işleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“SÖZ VERİYORUZ”

Gençer, “Bu yurdu yüceltmeye, vatanı düşmandan korumak için şehit düşen binlere, ürettiği güzelliklerle yurdumuzu var eden köylümüze, emekçimize, 95 yıl önce köyünü, tarlasını, ocağını, sevdiğini bırakıp cepheye koşan yiğitlere, Şehit Kubilay’a,  İsmet İnönü’ye, Uğur Mumcu’ya, Ahmet Taner Kışlalı’ya, Gaffar Okkan’a, Eşref Bitlis’e, Ömer Halisdemir’e, Eren Bülbül’e, Şenay Aybüke Yalçın’a, Fethi Sekin’e, Trablusgarp’ta, Kut’ul Amare’de, Çanakkale’de, Sakarya’da, İzmir’de bu yurdu düşman işgalinden kurtaran Mustafa Kemal Atatürk’e, Türk gençliği olarak, varlığımızı milletimizin varlığına armağan edeceğimize, Söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN ÇIKIŞ YOLU ATATÜRK PROGRAMINDA

Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Özgür Bursalı yaptığı konuşmada, “Bugün yalnızca bir bayram kutlaması yapmıyoruz. Cümle emperyalistlere, Türkiye düşmanlarına karşı savaşma irademizi, bölücü terör örgütü PKK ve Cumhuriyetimizi yıkmak isteyen FETÖ’ye karşı zaferimizi, Doğu Akdeniz’de ülkemizi kuşatmaya kalkan, Suriye’de namluların yurdumuza çeviren ABD’ye karşı mücadele kararlılığımızı perçinliyoruz. Ve ilan ediyoruz Mehmetçiğimizin cephede güç aldığı Andımızla ayaktayız” dedi. 

Türkiye’nin içinde bulunduğu zor süreçten ancak Atatürk’ün programıyla çıkabileceğimizi vurgulayan Bursalı, “Zorluklar varsa çözüm de var. Atatürk’ün programı var. Vatan Partisi’nin programı var. 95 yıl önce olduğu gibi milletimizi birleştireceğiz ve üretim devrimini gerçekleştireceğiz. Bu süreçten Vatan Partisi’nin büyük çözümleriyle çıkcağız. Gençlik ayaktadır ve hazırdır Vatan Partisi hazırdır ve görevinin başındadır” ifadelerini kullandı.

“GENÇLİK BİTTİ SANDINIZ, İŞTE SİZE ANDIMIZ"

Liselilerin hazırladıkları eleştiri içerikli mizahi dövizler eyleme renk kattı. Türkiye Liseliler Birliği (TLB) kortejinin en önünde “Gençlik Bitti Sandınız, İşte Size Andımız” yazılı pankart taşındı. “Türküm Doğruyum Çalışkanım”, “Geleceğine Sahip Çık”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” dövizlerinin yanı sıra “Andımızı Okumak İçin Yarışan Nesile Sataştın”, “Sınavlar Derya Olmuş Biz De Bir Sandal” yazılı espirili dövizler de taşındı. En çok ilgi çeken ise üzerinde “Yıkıkları Etiketliyoruz” yazan Trump görseli oldu.

CUMHURİYETÇİ KADINLAR GENÇLER TEK YÜREK

CKD’yi temsilen konuşmayı Genel Sekreter Şen Yazgan yaptı. Cumhuriyetçi kadınlar ve gençlerin Türkiye’yi sahipsiz bırakmayacağını vurgulayan Yazgan,“Bugün burada bu tarihi mekan önünde TGB üyeleri ile birlikte Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimize sahip çıkma kararlılığıyla toplandık. Biz Cumhuriyet kadınları ve bizlerin yetiştirdiği siz gençler olduğu sürece, Cumhuriyetimizi kimse yıkamayacaktır. Bizlere umutsuzluk, teslimiyet yasaktır” dedi.

TGB’nin eylemine destek veren Tek Gıda-İş Sendikası, “29 Ekim’de parlayan ışık en çok siz gençlere yakışıyor, alnının teriyle bu ülkeyi ilmek ilmek dokuyan emekçilere, işçilere yakışıyor. Bizler işçi sınıfının örgütleri olarak bir kere daha sizler aracılığıyla sesleniyoruz, Atatürk ilke ve devrimlerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Gençlik ve işçi sınıfı bu mücadelede kol kola yürüyor” mesajını gönderdi.

29 Ekim'de Ankara'ya akın eden gençler, Anıtkabir'de hep bir ağızdan Andımız'ı okudu. Arslanlı yol "Varlığımız Türk varlığına armağan olsun" sözleriyle yankılandı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler