29 Ekim'de Türkiye Mehmetçiğe Selam Gönderdi

TGB öncülüğünde Türk bayraklarıyla meydanları dolduran vatanseverler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Mehmetçik için selam durdu.

29 Ekim'de Türkiye Mehmetçiğe Selam Gönderdi

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 96. yılında yurdun her yerinden Mehmetçiğimize selam gönderdik.

TGB öncülüğünde Türk bayraklarıyla meydanları dolduran vatanseverler, Cumhuriyet Bayramı’nda Mehmetçik için selam durdu.

İstanbul'da Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) ve Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, “Mehmetçiğe Selam Buluşması”nda bir araya gelerek kahraman Türk ordusuna selam gönderdi. Beşiktaş Akaretler Mustafa Kemal Müzesi önünde buluşan vatanseverler, “Mehmetçik Savaşıyor, Cumhuriyet Yaşıyor!” pankartıyla Beşiktaş Cumhuriyet Anıtı’na yürüdü. “Cumhuriyet Bayramı Mehmetçiğe armağan”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Cumhuriyet devrimi kazanacak” sloganlarının atıldığı yürüyüşe vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Yürüyüşün sonunda TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer, CKD Örgütlenme Bürosu Sekreteri Mihriban Tatar ve Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen, İstanbullulara seslendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İzmir Kaşıyaka'da da coşkuyla kutlandı. Türkiye Gençlik Birliği olarak, "Vatan ve Cumhuriyet için Yüreğimiz Mehmetçikle" sloganıyla İzmir'de yürüyüş düzenledik. Karşıyaka İZBAN önünden başlayan yürüyüşe, çeşitli demokratik kitle örgütleri destek verdi. Yürüyüşe katılanlar, "Ne mutlu Türküm diyene", "Atatürk gençliği görev başında" şeklinde slogan attı. Yürüyüş sırasında ellerinde Türk bayrakları bulunan gruba, güzergahtaki evlerde oturan vatandaşlar da destek verdi.

İşte yurdun dört bir yanından 29 Ekim görüntüleri...

İSTANBUL

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

İZMİR

1/3
2/3
3/3

KONYA

1/3
2/3
3/3

AFYON

1/3
2/3
3/3

BİLECİK

1/2
2/2

DENİZLİ

MUĞLA

1/2
2/2

SAKARYA

ZONGULDAK

1/2
2/2

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler