30 Ağustos'ta Mavi Vatan'da Büyük Zafere

Genel Başkanımız Yıldırım Gençer, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada ''Bugün 30 Ağustos'un ön cephesi Mavi Vatan'dır'' dedi.

30 Ağustos'ta Mavi Vatan'da Büyük Zafere

Genel Başkanımız Yıldırım Gençer, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir basın açıklama gerçekleştirdi. ''30 Ağustos tarihte bir hatıra değil, bugünün güncel mevziisini yansıtmaktadır'' diyen Gençer, ''Bugünün 30 Ağustos’un ön cephesi Mavi Vatan’dır. Herkes buradaki tavrına göre konumunu belirlemektedir. Türk milletinin gözü ve kulağı Mehmetçiğin Doğu Akdeniz’de getireceği başarılardadır'' ifadelerini kullandı.

''TÜRK MİLLETİ DOĞU AKDENİZ, KARADENİZ VE FIRAT’IN DOĞUSUNDA ZAFERE YÜRÜMEKTEDİR!''

Genel Başkanımız Yıldırım Gençer, Türkiye’nin Mavi Vatan’da verdiği mücadeleye dikkat çekti. Gençer, bu yıl salgın sebebiyle 30 Ağustos kutlamalarının sınırlandırılmasına rağmen Türk ordusunun Mavi Vatan’da coşkuyla kutladığını ifade etti. Gençer açıklamada, ''Bugün, vatanseverlik ve Atatürkçülük törenlerde, anmalarda değil Mavi Vatan’da ve PKK-HDP’yle mücadelede sınanmaktadır'' vurgularını yaptı. 

Yıldırım Gençer açıklamasını ''Türkiye Gençlik Birliği olarak, bu savaşta Mehmetçiğimizleyiz. Mavi Vatan, bugünümüz ve geleceğimizdir.  Atatürk gençliği, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde en önde ve görevinin başındadır'' sözleriyle tamamladı.

TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer’in yaptığı açıklama:

30 AĞUSTOS’DA MAVİ VATAN’DA BÜYÜK ZAFERE

30 Ağustos, Türk milletinin zafer günüdür. 98 yıl önce Mustafa Kemal Paşa önderliğinde emperyalist orduları bozguna uğrattığımız şanlı zafer, Türk milletinin 8 yıl süren bağımsızlık savaşının son darbesi olmuştur.

30 Ağustos, büyük Türk tarihinin en önemli günlerinden biridir. Türk milletinin bağımsızlığı için taarruza kalktığı gündür. 1920 yılında kurulan devrimci TBMM hükümeti, 3 yıl sonra Kurtuluş savaşımızı zafere ulaştırmıştır.

Türk milleti 30 Ağustos’u bugün de yaşamaktadır. 30 Ağustos tarihte bir hatıra değil, bugünün güncel mevziisini yansıtmaktadır. 

Bu sene 30 Ağustos kutlamaları salgın sebebiyle halk sağlığını önceleyerek sınırlandırılmıştır. Fakat Türk ordusu 30 Ağustos’u Mavi Vatan’da coşku ve kararlılıkla kutlamaktadır.

İkinci İstiklal savaşı günlerini yaşıyoruz. Tıpkı bir asır önce olduğu gibi emperyalizme karşı birçok cephede savaş yürütmekteyiz. ABD destekli PKK ve FETÖ’yü ezmekteyiz. Tıpkı bir asır önce olduğu gibi bağımsızlığımızı savaşarak kazanacağız.

Büyük zaferimizin 98. yılında Türk milleti, devleti ve ordusuyla birlikte Doğu Akdeniz’de, Karadeniz’de, Fırat’ın doğusunda zaferlere yürümektedir. Bugünün Sakarya, Kütahya, İzmir, Antep, Ege mevziisi Mehmetçiğin emperyalizme karşı mücadele mevziileridir.

Bugünün 30 Ağustos’un ön cephesi Mavi Vatan’dır. Herkes buradaki tavrına göre konumunu belirlemektedir.

30 Ağustos’u sadece törenlere, anmalara, çelenklere sıkıştıran ve Türk milletinin Mavi Vatan’daki menfaatlerinin karşısında konumlananlar 98 yıl önce kazandığımız büyük zaferi anlamamışlardır.

Bugün, vatanseverlik ve Atatürkçülük törenlerde, anmalarda değil Mavi Vatan’da ve PKK-HDP’yle mücadelede sınanmaktadır.

Türkiye, bugünün cephelerinde 30 Ağustos ruhu, bilinci, kararlılığı ve disipliniyle galip gelecektir. Bu büyük savaşta Türk milleti, Mehmetçiğinin yanındadır. Tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi göreve hazırdır.

Türk milletinin gözü ve kulağı Mehmetçiğin Doğu Akdeniz’de getireceği başarılardadır.

Türk milletinin ufku, Mavi Vatan kadar engindir.

Türkiye Gençlik Birliği olarak, bu savaşta Mehmetçiğimizleyiz. Mavi Vatan, bugünümüz ve geleceğimizdir. 

Atatürk gençliği, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde en önde ve görevinin başındadır.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler