‘İKİ ÜLKE GENÇLİĞİ CESUR VE KARARLIDIR’

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Kayahan Çetin de Türkiye’de gençliği vatanseverlik ve antiemperyalizm cephesinde buluşturduklarını vurguladı.

‘İKİ ÜLKE GENÇLİĞİ CESUR VE KARARLIDIR’

Amerikan askerinin başına, başta İncirlik Üssü içinde olmak üzere, 6 farklı yerde çuval geçiren bir gençlik örgütü olduklarını ifade eden Çetin, “O çuval geçirdiğimiz askerler Irak’ı, Suriye’yi bombalayan, İran’ı tehdit eden Amerikan askeri gemilerinin personelleriydi. O çuval hala o askerlerin başlarındadır. Çünkü Batı Asya’da Amerika durmadan yenilmeye devam ediyor. Amerikan askerine çuval geçiren Türk gençliğiyle, İslam Devrimi’nden sonra Tahran’da ABD elçiliğini ele geçiren İranlı gençler arasında büyük benzerlikler vardır. İki ülkenin gençliği de emperyalist tehditlere karşı cesur ve kararlıdır.” dedi.

 

‘ÖNCELİKLİ GÖREVLERİMİZ VAR’
TGB olarak Türkiye’deki ABD Üslerinin Türkiye denetimine alınmasını ve Türkiye’nin NATO’dan ayrılmasını savunduklarını belirten Çetin, “ABD ve Türkiye arasında anlaşmazlıklar ve ihtilaf değil, cephe cepheye düşmanlık vardır. Türkiye’nin NATO içerisinde tutularak zaafa sürüklenmesi ABD stratejisidir. Türkiye NATO’dan dışlanmış ve NATO’nun namluları Türkiye’ye dönmüştür. Sayın Burucerdi’nin değindiği gibi Amerikan ve İsrail emperyalizmi ancak ‘güç’ ile caydırılabilir. Bu güç bölge ülkelerinin birliğidir.” değerlendirmesi yaptı. Öncelikli bazı görevler olduğunu işaret eden Kayahan Çetin, “Amerika’yı ve İsrail’i Doğu Akdeniz cephesinde caydırmak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni dünyaya tanıtmak, Suriye’yi terör örgütlerinden temizlemek ve ekonomik sorunlarımızın en büyük kaynağı olan dolar hegemonyasından kurtulmak, Türkiye ve İran işbirliğinin en öncelikli görevleridir. Astana süreci ve 2017’deki Barzani’nin ‘Bölünme referandumunun’ bölge ülkelerinin işbirliği ile engellenmesi bölgemizde önemli krizleri çözmüştür. İran’a yönelik son kışkırtmaların iç yüzünü Türk gençliğine anlatan yegâne örgütüz. Daha önce düzenlediğimiz Filistin Konferansı ve Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Kurultayı’nda olduğu gibi Türk ve İran gençliğinin işbirliğini geliştirmek önümüzdeki görevdir.” diye konuştu.

Tarih:
Diğer Haberler