Amiral Soner Polat'ı Kabri Başında Andık

Soner Polat'ın mücadelesi gençliğe yol gösteriyor, saygıyla anıyoruz.

Amiral Soner Polat'ı Kabri Başında Andık

Mustafa Kemal’in askeri ve Vatan Partisi önderi Amiral Soner Polat’ı mücadele arkadaşları sonsuzluğa erişinin üçüncü yılında mezarı başında andı. Sonsuz Er Soner Polat’ı anma törenine Genel Başkan Yardımcılığını yaptığı Vatan Partisi’nin yöneticileri, eşi Sevgi Polat ve ailesi, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal yöneticileri katıldı. 'Sonsuz Er’in mücadele arkadaşları, Polat’ın mezarına çiçekler bıraktı. Polat’ı “Türk milletinin kutup yıldızı” olarak tanımlayan arkadaşları mücadeleyi başarıya ulaştırana kadar yılmadan çalışmaya devam edeceklerine söz verdiler.

 

‘YERİ UNUTULMAZ’
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan: “Amiral Soner Polat, FETÖ’nün uçak düşürme krizinden sonra tekrar o ilişkileri toplayarak, Türkiye Rusya dostluğunda unutulmaz bir yere sahip oldu. Yalnız askeri hayatında değil siyasi hayatında da büyük izler bıraktı. Son nefesini verene kadar partimizde ülkenin sorunlarıyla yakında ilgilendi. Hasta yatağında bile partimize sunduğu önerilerle Türkiye’nin sorunlarına getirdiği çözümlerle bugün hala güncel olan ve Türkiye’nin ufkunu açan siyasetleri geliştirmiş oldu.

 

“Yükümüz daha ağır. Çünkü onun bıraktığı boşluğu doldurmak hiç de kolay değil. Türkiye’nin önünde büyük zorluklar var. Biz geride kalanların, yılmadan, ümitsizliğe kapılmadan, mücadele etme görevimiz var. Tekrar onun mezarı başında söz veriyoruz. Emperyalizmin zincirlerini kırana kadar ve Mavi Vatanımızda özgürce yaşayana kadar, bu mücadelemiz artarak devam edecek.”

 

‘HUZURUNA GURURLA GELİYORUZ’
Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen: “On yıllar geçse de unutulmayacak bir liderin, kahramanın huzurundayız. Onun mezarı başına gelirken hüznü değil, mücadele dolu yılları hatırlıyoruz. İyi ki Soner Polat bu dünyadan geçmiş ve bizlere dokunmuş. İyi ki Soner Polat Türk milletinin komutanı olmuş. Bütün dünyaya bir siyaset adamı olarak da hizmet etmiş. Biz onu tanımaktan mutluluk duyduk. Bugün de huzuruna gururla geliyoruz. Çünkü komutanımızın bıraktığı bayrağı burada bulunan kardeşleri omuzladı ve onun ruhuna yaraşır bir biçimde taşıyor. O, Türk milletinin şanlı tarihinde kahraman komutan olarak ebediyen yaşamaya devam edecek.”

 

 

‘TÜRK GENÇLİĞİNİN KAHRAMANI’
TGB Genel Başkanı Dilek Çınar: “Ne mutlu ki Amiral Soner Polat’ın bizlere bıraktığı bağımsızlık, mücadelesini daha da ileri götürmek için var gücümüzle mücadele ediyoruz. O TGB’lilere ‘Engin bozkırlarda açan çiçekler’ derdi. Şimdi ona bir müjde getirdik. Engin bozkırlarda açan çiçekler, bütün yurdu sardı ve bu büyük mücadeleyi zafere ulaştırmak üzere. Mücadelemizi ona getirdik. ‘Türkiye’yi yöneteceksiniz’ diyordu. Ve Türkiye’yi yönetirken, sizin yönettiğiniz Türkiye'de daha mutlu daha özgür insanlar olacak.’ diyordu. O günlere gidiyoruz. Bir kez daha söz veriyoruz. Tam bağımsız Türkiye’yi kuracağız. Soner Polat, Türk gençliğinin kahramanıdır ve onun huzurunda bir kez daha eğiliyoruz.”

 

‘SON NEFESİME KADAR’
Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkan da Soner Polat’ın kendisine söylediği son sözleri anlattı: “Hepimiz övünçlüyüz. Ne mutlu ki Soner Polat gibi bir mücadele arkadaşımız oldu. O bir bayraktı. FETÖ’yle mücadelede, Silivri’de bayraklaşmış bir isimdi. 15 Temmuz gecesi kimse telefonlara çıkmazken o, acaba hangi yolu bulurum da Ulusal Kanal’a ulaşırım, millete gerçekleri anlatırım diye çırpındı. Sabahın ilk ışıklarıyla da gelip bunun FETÖ’cü Amerikancı bir darbe olduğunu anlattı. O Türkiye’mize karşı tehditleri önceden gören, yol gösteren bir kutup yıldızıydı. Soner Polat, gerçekten bir görev adamı ve mücadele insanıydı. Son nefesine kadar üretmek için çırpındı. Son görüşmemizde yatağının başında ‘Adnan, bazı arkadaşların partiden ayrıldıklarını görüyorum, duyuyorum. Şunu herkes bilsin ki, ben Vatan Partisi’ne bir heves ve makam uğruna gelmedim. Son nefesime kadar Vatan Partiliyim.’ Ne mutlu ki Amiral Soner Polatlar var.”

 

Aydınlık Gazetesi'nden Gökhan Büyük'ün haberidir.

Tarih:
Diğer Haberler