Annelerin sesini kısamayacaklar!

Çocukları PKK/HDP tarafından dağa kaçırılan ailelerin kahramanca mücadelesi devam ediyor.

Annelerin sesini kısamayacaklar!

Diyarbakır annelerinin başlattığı evlat mücadelesi Şırnak, Hakkâri, Van, Muş, İzmir ve Almanya’ya kadar yayıldı. Eylemlerin etkisini PKK/HDP çok daha derinden hissediyor. Dağa götürdükleri kişi sayısı düştü. Dağdakilerden kaçışlar arttı, Güvenlik güçlerinin mücadelesiyle de yok olma süreci hızlandı. HDP’nin kapatılması içi hazırlanan iddianamede de PKK/HDP’nin kökten yok edilmesi için kararlığı ortaya koydu.
Annelerin evlat mücadelesi teröre karşı evlat ve vatan kavgasına dönüşürken PKK/HDP de annelerin sesini kısarak nafile bir çözüm arayışına girdi. Parti binasının balkonlarından hem Hakkari’de hem Şırnak’ta hem Van’da annelerin eyleminin başlamasıyla birlikte müzik yayını yapmaya başlıyor. Annelerin eylemi bitince de müzik yayınını bitiriyorlar.

'BİZİMLE BAŞ EDEMEZLER'
Yaptıkları bütün eylemlerde HDP’nin yüksek sesli müzik yayınıyla karşılaşan Van annelerinden Nazlı Sancar durumu şöyle değerlendiriyor: “Hem evlatlarımızı götürüyorlar hem de müzik açıp bizim sesimizi kısmaya çalışıyorlar. Hem suçlular hem güçlüler. Çok üzülüyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar bizimle baş edemezler. Onları bitirdik çaresiz kaldıkları için müzik açıyorlar. Biz kazanacağız, zafer bizim olacak.”
Hakkâri annelerinin evlat nöbeti de Cuma günü devam etti. Bu sefer farklı olan annelerin destek ziyaretçileri vardı. Vatan Partisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği heyetlerle şehre gelerek annelerle kucaklaştı, eylemlerine destek verdi. Hakkâri anneleri ziyaretçileriyle birlikte HDP il binası önüne yürüdüler. Her eylemlerinde olduğu gibi HDP’liler balkonlarına yerleştirdikleri hoparlörlerle yine yüksek sesle müzik yayını yapmaya başladılar. Kitle basın açıklaması yapmak üzere HDP önünden uzaklaşınca da müzik yayınını kestiler.

'AĞA BABALARI ABD BİLE DURDURAMAZ'
Yüksek sesli müzik yayınına olayı bizzat yaşayan Vatan Partisi, CKD ve TGB heyetleri de şahit oldu. Hakkâri annelerini yüreklerinde vatan ve evlat sevgisi olan kahraman kadınlar olarak niteleyen Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, bu cesur kadınların sesini kısmaya ne HDP’nin ne PKK’nın ne de onların ağa babası olan Amerika’nın gücünün yetmeyeceğini söyledi. Ayvalı, “HDP’nin birkaç haftadır yaptığı ve bizim de şahit olduğumuz kışkırtma girişimi aslında onların acizliklerinin, çaresizliklerinin, köşeye sıkışmışlıklarının göstergesi. Anneler kazanacak, HDP kapatılacak. O gün bu binanın önünde davulla zurnayla kutlamalar yapılacak. Analar 14-15 yaşında dağa götürülen çocuklarına kavuşacak. Evlat nöbeti zaferle sonlanacak.” dedi.

DEMOKRASİ ANLAYIŞLARI BU!
CKD Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür de müzik yayınının HDP’nin demokrasi anlayışının göstergesi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “HDP’nin adında bile demokrasi var ama yalancıdır, hiçbir eyleminde demokrasi olmamıştır. Halkı kandırmaktadır. Acizlerdir, söyleyecekleri hiçbir şey yoktur. Bu müzik dinleme hakkı değildir, bu annelerle alay etmektir.”
Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar da annelere yapılan bu saygısızlığın aslında Türk milletine yapıldığını ifade ederek, "Evlatlarını PKK'nın elinden almak için mücadele eden annelerin etrafında bütün anneler kenetlendi. Hakkari'nin dağlarında, ovalarında, çarşılarında, pazarlarında refah içinde yaşayan anneler ve çocuklar göreceksiniz çok yakında. Söz veriyoruz Türkiye'yi bu terör belasına teslim etmeyeceğiz. ABD askerlerinin başına çuvalı geçirdiğimiz gibi bunları bu topraklardan söküp atacağız" dedi.

AYDINLIK

Tarih:
Diğer Haberler