Büyük dayanışmadan içinizi ısıtacak kareler

TGB deprem bölgesinde ilk günden beri durmaksızın çalışmalarına devam ediyor.

Büyük dayanışmadan içinizi ısıtacak kareler

Çadır kentte özellikle çocuklar depremin yaralarını sarmak için gayretli. İki küçük kardeşimiz, getirdikleri kitapları TGB’li büyüklerinden okumalarını istiyorlar.

Türk genci ve Mehmetçik omuz omuza Kahramanmaraş’ta çadır kurdular. Deprem bölgesinde Türk askeri depremin ilk gününde itibaren canhıraş görev alıyor. Türkiye Gençlik Birliği üyeleri ise görev aldıkları çadır kentlerde Mehmetçiğin yanında işleri yürütüyorlar.

Bölgeye ulaşan oyuncaklar, kitaplar görevlilerin aracılığıyla dağıtılıyor. Küçük kardeşimiz oyuncağını Mehmetçiğin elinden alıyor.

TGB’li gençler, Hatay’daki çadır kentte bulunan çocuklarla boyama yaparak depremin acısını el birliğiyle hafifletiyorlar.

TGB’li gençler, gülen yüzleriyle çadır kentlerin umut kaynağı oldular.

Hem çalışma hem oyun bir arada. Çalışmaların arasında Mehmetçik de çadır kentlerdeki gençlerle vakit geçiriyor. Depremin acıları el birliğiyle, umutla sevince dönüşüyor.

Her gün yüzlerce genç, bölgede afetzedelere yardım etmek için TGB deprem gönüllüsü olarak başvuruyor. TGB deprem gönüllüleri bölgede AFAD ekipleriyle eş güdüm halinde çalışmalarını yürütüyorlar.

Kahramanmaraş Afşin’de bulunan çadır kentte işlerin ardından TGB’li gençler, minikler için film gösterimi hazırladı. Depremin yaraları sarılırken TGB’nin yürüttüğü seferberlik ile bölgeye gelen yüzlerce deprem gönüllüsü genç bu çalışmaların içinde yer alıyor.

Gençler, bölgedeki çocuklara hediyeler dağıtıyor.

Çadır kentlerde arkadaşlıklar kurulmaya başlandı. Minikler, kendilerine yardıma gelen ağabeyleri ve ablalarını çoktan benimsediler. Gün içinde TGB deprem gönüllüleri çalışırken çocuklar da onlara umut kaynağı oluyorlar.

Tarih:
Diğer Haberler