Çuval davasının 1. duruşması görüldü: Şeref madalyası

Türk gençliği Amerikan emperyalizmini yargılıyor. Eylemimizi tüm mazlum milletlere armağan ediyoruz.

Çuval davasının 1. duruşması görüldü: Şeref madalyası

İstanbul’da 2 Kasım 2021’de ABD askerinin başına çuval geçiren TGB üyelerinin davası başladı. Genel Başkan Dilek Çınar, “ABD askerine çuval geçirmek suç değil, şeref madalyasıdır. Türk gençliği Amerikan emperyalizmini yargılıyor. Eylemimizi tüm mazlum milletlere armağan ediyoruz.” dedi.

 

Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) çuval davasında ilk duruşma görüldü. 2 Kasım 2021’de İstanbul Sarayburnu’nda Amerikan askerinin başına çuval geçiren TGB’liler hakim karşısına çıktı. TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, davanın Türkiye ile Amerika arasında olduğunu belirterek Türk gençliğinin bu davada Amerikan emperyalizmini yargıladığını söyledi.

İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşma sonrası açıklama yapan, bu davanın mazlum milletlerin davası olduğunu vurgulayan Çınar, Türkiye'nin ABD yaptırımlarına boyun eğmeyeceğini, TGB'nin çuval eylemini Türk milletine ve mazlum milletlere armağan ettiklerini söyledi.

 

Açıklamaya Vatan Partisi İl Başkanı Cem Dikmen ve Vatan Partisi yöneticileriyle çok sayıda vatandaş da katılara TGB’ye destek oldular.

“Amerikan askerinin başına çuval geçirmek bir suç değil bir şeref madalyasıdır” diyen Çınar’ın açıklamasında şu vurgular öne çıktı:

'TÜRK GENÇLİĞİ ABD’Yİ YARGILIYOR’
"Davada Türk gençliğinin yargılandığını düşünenler yanılmaktadır. Bu dava sıradan bir ceza davası değildir. Türk gençliği, Amerikan emperyalizmini yargılamaktadır. Dava hukuken henüz bitmedi. Ancak Türk milletinin ABD emperyalizmine dair kararı nettir! Biz kararımızı 15 Temmuz hain darbe girişiminde NATO subaylarının üstüne yürürken verdik. Biz kararımızı Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen ABD’nin kukla Kürdistan devleti planlarını bozguna uğratırken verdik.

 

“Doğu Akdeniz’deki egemenlik haklarımıza göz diken, Yunanistan’dan namlularını Türkiye’ye doğrultan, terör örgütü PKK’yı silahla donatan, iş adamlarımızı ambargolarla tehdit eden, binlerce Müslümanın, binlerce mazlumun katili ABD emperyalizmi hakkında gereği düşünüldü: Mahvolacaksınız! Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi emperyalizmi mahv ve nabut edeceğiz.

 

'6 KEZ GEÇİRDİK'
"Amerikan askerinin başına çuval geçirmek bir suç değil bir şeref madalyasıdır. Biz çuvalı ABD'nin kaos planlarına, Amerika'nın terör örgütleri FETÖ ve PKK'ya, Türkiye'yi kuşatmak isteyen ABD üslerine geçirdik. Bir kez daha söylüyoruz: Amerikan askerleri kanlı postallarıyla vatan toprağımıza adım atmaya kalkarsa onları yine çuvallarımızla karşılarız.

“Emperyalistler, 100 yıl önce Türkiye’ye hasta adam adını vermişlerdi. 9 Eylül sabahı güneşin şavkı İzmir Körfezinin sularına vururken hasta ve çürümekte olanın emperyalizm olduğu gerçeği gün ışığına çıktı. Türk milleti bütün dinçliği ve gençliğiyle ayaktaydı. Emperyalist işgalcileri 100 yıl önce denize döktük! 100 yıl sonra 6. kez ABD askerinin başına çuvalı geçirdik! Ve göreceksiniz önümüzdeki süreçte NATO’dan çıkacağız!

 

'BAŞI DİK HÜKÜMETİ KURMAYA GELİYORUZ'
"Yakın dönem Türkiye tarihine bakınız nerede vatanseverlere yönelik tertip veya suikast varsa orada NATO vardır. Nerede darbe ve kışkırtma varsa orada NATO vardır. NATO, dünyaya kan ve zulüm ihraç etme aracıdır.

 

2016 yılında İncirlik Üssü içinde o çok korunaklı zannettikleri duvarların ardında da Amerikan askerinin başına çuvalı geçirmiştik. Şimdi bir kez daha uyarıyoruz. Türkiye’de düşman üssü olmaz! Vatan toprağı düşman üssüne, düşman askerine tahsis edilemez. ABD askerleri vatanımızdan defolup gidecekler!

“Biz, NATO’nun Gladyosu’nu silahla ezen ilk ülkeyiz! Türk Devleti, NATO’yla pazarlık masalarına oturamaz. NATO’ya boyun eğmeyeceğiz. ABD’nin eşkıyalık sistemine boyun eğmeyeceğiz. Rusya’yla ekonomik ilişki kuramazsınız diyerek tehdit mesajları gönderen, Türkiye’ye, Türk iş adamlarına emir verme cüretinde bulunan ABD’ye boyun eğen bir hükümet istemiyoruz. Türkiye’ye ABD üslerini kapatacak, NATO’dan çıkacak, ABD yaptırımlarına boyun eğmeyecek bir hükümet yakışır.

“Milletimiz müsterih olsun. Bu başı dik hükümeti kurmaya geliyoruz. Türkiye’yi yönetmeye geliyoruz. Çuval eylemimiz bir kez daha kahraman Mehmetçiğimize, büyük Türk Milletine ve mazlum milletlere armağan olsun.”

 

'ABD'NİN KANLI POSTALLARI ÜLKEMİZDE GEZEMEZ'
Sarayburnu’nda Amerikan askerinin başına çuval geçiren TGB Genel Başkan Yardımcısı İshak Aykaç bir açıklama yaptı. Aykaç, ABD gemisinin 2 Kasım’da Karadeniz’i karıştırmaya gittiğini belirterek şöyle konuştu:

“Amerika tüm mazlum milletleri ve ülkemizi tehdit ediyor. Mehmetçiğimize kurşun sıkan PKK'ya tırlarla silah veriyor, Doğu Akdeniz'den namlularını bize doğrultuyor, Yunanistan'ı üzerimize kışkırtıyor. 2 Kasım'da Sarayburnu'na demirleyen ABD gemisi de Karadeniz'i karıştırmaya gidiyordu. 15 Temmuz gecesi NATO generallerinin başına geçirdiğimiz çuvalı 2 Kasım'da ABD askerinin başına geçirerek Atatürk'ten aldığımız görevi ve milletimizin üzerimize yüklediği sorumluluğu yerine getirdik.

“Bu çuvalı Ömer Halisdemir, Eren Bülbül, Fethi Sekin Amerika'nın başına geçirdi, Mehmetçiğimiz terör örgütü PKK'ya karşı mücadele ederek bunu yapıyor. Bizler de Türk gençliği olarak ABD'nin kanlı postallarının ülkemizde rahat gezmesine izin vermeyeceğiz. Amerika yenilecek ve tam bağımsız Türkiye'yi kuracağız.”

 

'AMERİKAN EMPERYALİZMİNİN BAŞINA GEÇTİ’
Amerikan askerinin başına çuval geçirildiği eylemde yer alan TGB İstanbul İl Başkanı Duygu Karabulut ise şunları kaydetti:

“Sarayburnu’nda Amerikan askerinin başına geçirdiğimiz çuval ile milletimizin zapt edilemeyeceğini gösterdik. Türkiye’yi içeride üsleriyle dışarıda tatbikatları ile kuşatmak isteyen Amerika’ya karşı Türk gençliğinin ve Türk milletinin meydan okuma kararlılığını gösterdik.

“Emperyalist planların aleti Amerikan askerlerinin bu topraklarda kanlı postallarıyla, ellerini kollarını sallayarak gezemeyeceğini gösterdik. Türkiye’de, Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de ve yedi düvelde yenilen Amerikan emperyalizmine karşı mazlum milletlerin sesi olduk. Aybüke ve Necmettin öğretmenlerimizin, Eren kardeşimizin, tüm şehitlerimizin katili olan, Mehmetçiğimize kurşun sıkan Amerika’nın başına geçti o çuval. Emperyalizmi mahv ve Nabut eden milletimizden aldığımız görevimizi yerine getirdik. Türkiye Gençlik Birliği var oldukça ülkemizi bölmek isteyen, bölgemizde karışıklık çıkarmak isteyen emperyalist planlara geçit vermeyeceğiz! Yine olsa yine yaparız!”

 

SONRAKİ DURUŞMA 7 ŞUBAT’TA
14 TGB’linin tutuksuz olarak yargılandığı davada Müşteki Tyrone için bulunduğu ülkeye yazılan yazıya cevap verilmediği bildirilen duruşmada mahkeme, müşteki hakkında yazılan talimatın dönüşünün beklenmesine ve diğer sanıkların savunmalarının alınmasına karar vererek duruşmayı 7 Şubat 2023’e erteledi.

TGB’li gençler, ABD askerlerinin 2003’te Irak Süleymaniye’de Mehmetçiğin başına çuval geçirmesi üzerine Türkiye’ye gelen Amerikan askerlerine çuval geçireceklerini ilan etmişlerdi. TGB’liler, 2011’de Bodrum'da, 2012’de Antalya'da, 2013’te İskenderun'da, 2014’te İstanbul'da, 2016’da İncirlik Üssü’nde ve son olarak 2 Kasım 2021’de İstanbul Sarayburnu’nda Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdi.

Tarih:
Diğer Haberler