"Çuvalı Karadeniz’i karıştırmaya giden ABD’ye geçirdik"

İstanbul Sarayburnu’na gelen ABD Donanması 6. Filo’da görev yapan ve başına çuval geçirdiğimiz ABD askeri, TGB üyelerine dava açtı.

"Çuvalı Karadeniz’i karıştırmaya giden ABD’ye geçirdik"

TGB Genel Saymanı Naci Önenköprülü, çuvalı, dünyanın her yerinde yenilgiye uğramasına rağmen hala kaos planları uygulamaya çalışan ABD’ye geçirdiklerinisöyledi. Önenköprülü, emperyalizme karşı mücadeleyi aynı kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

"Pakistan’daki Darbe Girişiminin Sorumlusu"

Hem Türkiye'de hem de dünyada yankı uyandıran eylemin Azerbaycan’dan Pakistan’a, Venezuela’dan Çin’e bütün mazlum milletlerde büyük coşkuyla karşılandığını söyleyen Önenköprülü şöyle konuştu:

“Eylemimizi, ABD’nin Afganistan’da yenilerek arkasına bakmadan kaçtığı, ülkemize ve bölgemize yönelik yeni kışkırtma ve kaos planları hazırladığı bir dönemde yapmıştık. Ne kadar doğru bir iş yaptığımızı, ne kadar haklı olduğumuzu bugün bir kez daha görüyoruz. O gemi ve içindeki askerler Ukrayna’yı ateşe atmaya gidiyordu. Karadeniz’i karıştırtmaya gidiyordu. Bugün Pakistan’daki darbe girişiminin sorumlusu ABD’dir. Doğu Akdeniz’den ülkemize yönelen namluların sahibi ABD’dir. ABD, küresel kaos planlarını o askeri güçlerine dayanarak yapıyor.

"5 Ayda Yenilgilerine Yenilerini Ekledi"

Ancak Türkiye Gençlik Birliği ile aynı ülküleri paylaşanların mücadelesiyle ABD gittiği her yerde bozguna uğruyor. ABD askerinin başına çuval geçirmemizin üzerinden 5 ay geçti. O gün 'Bu çuval ABD’nin çöküşünün kanıtıdır' demiştik. ABD bu 5 aylık süreçte Asya’da, Afrika’da, Avrupa’da yenilgilerine yenilerini ekledi. Tek dişi kalmış canavarın o tek dişini de sökmemize artık çok az kaldı. Daha önce ABD askerlerinin başına altı kez çuval geçirdik. ABD askerinin başına çuval geçirmek suç değil, Türk milletinin gözünde kahramanlıktır.”

17 TGB üyesi için 4’er yıldan 14 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşmasını eylül ayında görülecek.

Ne Olmuştu?

2 Kasım 2021’de İstanbul Sarayburnu’na demirleyen ABD 6. Filo’ya ait 71 Bordo numaralı “USS Mount Whitney” isimli savaş gemisinden inen bir askeri personele TGB’liler tarafından çuval geçirilmişti. Eylemde "Yankee go home” ve “Atatürk Gençliği görev başında" sloganları atan TGB üyeleri, "Siz milyonlarca Müslümanın katilisiniz. PKK-YPG teröristine tonlarca silah verdiniz, veriyorsunuz. Ama Irak'ta, Libya'da, Suriye'de, Afganistan'da ve Türkiye'de mağlup oldunuz. Siz bizim düşmanımızsınız ve burada istenmiyorsunuz. Amerikan askerlerinin topraklarımızda özgürce dolaşmasına izin veremeyiz. Yankee evine dön." demişti.

Tarih:
Diğer Haberler