Darya Dugina Neden Atlantik’in Hedefi Oldu?!

Milletler kahramanlarıyla var olur ve nefes alır. O kahramanlar yeri gelir silahla, yeri gelir kalemiyle düşmana karşı savaşır.

Darya Dugina Neden Atlantik’in Hedefi Oldu?!
Betül Kaya
Betül Kaya
İL BAşKAN YARDıMCıSı

Milletler kahramanlarıyla var olur ve nefes alır. O kahramanlar yeri gelir silahla, yeri gelir kalemiyle düşmana karşı savaşır.
Amerikan emperyalizmi bütün dünyada yeniliyor. Türkiye’de, Suriye’de, Afganistan’da, Irak’ta, İran’da yenildi. Rusya’ya ve Çin’e karşı da yeniliyor. Dünyaya terör ihraç eden Amerika; silahla, ekonomik ambargolarla, siyasi olarak sırtını yere getiremediği, gelişen dünya ülkelerinin karşısında çaresiz durumdadır. Gelişen dünya ülkelerinin birliğini engellemek için suikastlar düzenler, kumpaslarla öncüleri hedef alır.
Atlantik sisteminin önlenemez yıkılışı ve Asya’nın yükselişi karşısında emperyalizmin Asya’nın en büyük kuvvetlerinden Türkiye ve Rusya’nın gelişen olumlu ilişkilerine ket vurmak için Türk-Rus dostluğunun yılmaz savunucularından, siyaset bilimci Darya Dugina’ya suikast düzenledi. Darya Dugina, 20 Ağustos’ta aracına yerleştirilen bombanın patlatılmasıyla şehit edildi. Suikastçı Ukraynalı ancak pimi çeken ABD emperyalizmidir.

Yükselen Asyanın Savaşçısı
Darya Dugina, emperyalizme karşı Avrasyacılığı savunan, tezlerini siyasi çözümler ile dile getiren, küreselleşmeye karşı mazlum milletlerin önderliğinde yükselen asya uygarlığını kurmayı savunan Avrasyacılık tezinin öncü isimlerindendi.
Aydın birikimi ve nitelikleriyle Rusya’nın parlak ve ileride devlet yönetiminde etkili görevler alacak genç kadrolarından biri olacağı öngörülüyordu.
Türkiye ve Rusya arasında stratejik dostluk siyasetinin önde gelen temsilcilerinden biri olarak, Türkiye’nin terör örgütü PKK, FETÖ’yle mücadelesinin Rusya’da ve bütün dünyada daha iyi anlaşılması için önemli çalışmalar yaptı.
Dugina her söyleminde Türkiye’yi etkili ve kararlı bir şekilde savunuyor ve sadece Türkiye ile Rusya arasında değil bölge ülkelerde de dayanışma ve siyasi birlik içerisine girmenin önemini ısrarla vurguluyor, çıktığı her yayında bunu açıkça savunuyordu.
Darya Dugina aynı zamanda Rusya’nın önde gelen televizyon kanallarında niteliği ve birikimi sebebiyle sıkça görüşlerine başvurulan bir askeri muhabir ve siyaset bilimciydi. Yaptığı konuşmalar ve yayınlar Rusya kamuoyunda ilgiyle takip ediliyordu.
Şehit olmadan bir hafta önce katıldığı TV programında Kırım’da Bozkurtların sabotajlar organize ettiği iddiasına itiraz etmiş, “Bozkurtlar bir terör örgütü değil, Türk milliyetçileri. Kırım’da ve başka bölgelerde Rusya karşıtı faaliyetleri milliyetçiler değil, FETÖ organize ediyor. Ukraynalı askerlerin barınaklarından FETÖ kitapları çıkıyor, FETÖ’nün görüşleri ile yetiştirildiklerini biliyoruz” diyerek Türkiye'yi savunmuş, bölgede Türk düşmanlığı yayılmasına engel olmuştu.
6 Temmuz’da Donbass bölgesi gözlemlerini anlattığı Aydınlık röportajında;
“Türkiye’yle ortak düşmana sahibiz. Düşmanımız küreselleşme. Küreselleşme, Suriye’de PKK, PYD gibi Kürt ayrılıkçı teröristlerini kullanarak Türkiye’yi istikrarsızlaştırmaya çalışıyor. Böylece Türkiye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü sarsmak istiyor. Bu küreselleşmeci güçler aynısını Ukrayna hükümetine de yaptılar. Ukraynalı neonazileri, radikal grupları Rusya’yı istikrarsızlaştırmak için kullandılar. Bu anlamda aynı cephede mücadele ediyoruz. Rusya’nın özel askeri harekâtı, küreselleşmeden kurtulmak içindir. Türkiye’nin Irak’taki harekâtı ve Suriye’de yaklaşan harekatı da emperyalizmle, küreselleşmeyle savaşmak içindir. Bu yüzden bu noktada birlikte hareket etmeliyiz. Moskova ve Türkiye’nin işbirliğine her iki alanda da ihtiyacımız var. Ukrayna’da olduğu kadar Irak ve Suriye’de de.” demişti.
Bu açıklamasını yaptıktan kısa bir süre sonra, önce İngiltere’nin sonra Avustralya’nın yaptırım listesine girdi. Yakın zamanda Dugina, Soçi ve Tahran zirvelerinin başarıya ulaşması, Türkiye ve Rusya'nın ortak noktada buluşması ve iş birliğini geliştirmesinde bizzat emek vermiştir.
Bu çalışmalar Rusya ile başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerinin kader birliğinin kavratılması açısından önemlidir. Bölge ülkeleri arası siyasi birliği sağlamak adına yaptığı çalışmalar dolayısıyla Darya Dugina emperyalizm tarafından hedef alınmıştır.


Asya’nın Şehidi Darya Dugina
Sadece ülkemizde değil bölgemizde gerçekleştirilen tüm suikastların faili bellidir. NATO başta Türkiye olmak üzere geçmişten beri bölgenin aydınlarını, siyasetçilerini, askerlerini, önemli bilim insanlarını hedef almıştır. İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani, Darya Dugina, Rus Büyükelçi Andrey Karlov, İranlı Nükleer bilimci Muhsin Fahrizade, Uğur Mumcularımız, Ali Gaffar Okkanlarımız… Hepsinin ortak noktası NATO ve Atlantik’e karşı verilen savaşta cephede olmasıdır. Hepsi farklı biçimlerde savaşın en ön mevziisindedir ve hiçbirinin hedef alınışı tesadüf olmamıştır.
2011 yılında Amerika’nın Suriye’de çıkarttığı iç savaşa bölge ülkelerinin, özellikle Türkiye ve Rusya’nın savaşı bitirecek müdahaleler yapabilme gücünün oluşu, emperyalist güçleri oldukça tedirgin ediyordu. 2016 yılına gelindiğinde sürece Rusya’nın dahil olması savaşın seyrini değiştirdi. Bu sürece Türkiye’den dahil olan Rus Büyükelçi Andrey Karlov, Türkiye içinde bu mücadelenin yayılması için çalışmalar yürütüyordu. Ancak aralık ayında, Ankara'daki Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen saldırı sonucunda FETÖ'nün hedefi oldu.
2015 yılında Rus uçağının düşürülmesi Türk-Rus ilişkilerine vurulmaya çalışılan en büyük darbelerdendir. Düşürülen uçak bir ihlali engellemek uğruna değil, bölgesel birliğin oluşmasını engellemek ve Rus-Türk ilişkilerine zarar vermek içindir. Darya Dugina, uçak krizi sonrası Türkiye ile Rusya ilişkilerinin normalleşmesi için çaba gösterenlerin başındadır.
2022 yılına gelindiğinde Darya Dugina’nın neden hedef alındığını anlamak için savunduğu görüşler ve eylemlerine bakmanın yeterli olduğunu görüyoruz. Bu suikast Türk-Rus dostluğuna suikasttır. Avrasya’nın yükselişini önlemek, emperyalizme karşı gelişen iradesini kırmak umuduyla yapılan bu hain girişimler yükselen Asya’yı durduramaz.
Gerçeği söylemekten sakınmayan, devrimci mücadelenin öncü neferleri bugün mücadeleyi bize devrettiler. Mücadele mazlum milletlerin umudu, iradesi ve aydın birikimi ile zafere ulaşacak. Alexander Dugin, kızının cenazesinde bunun karanlığa karşı aydınlığın savaşı olduğunu ifade etmişti. Sadece ülkemiz için değil tüm mazlum milletler ve tüm şehitlerimiz adına söz veriyoruz ki zafer aydınlık yarınların olacaktır. Güneş Asya’dan tüm aydınlığı ile doğmaktadır.

Tarih:
Diğer Haberler