Diyarbakırlı gençler: HDP'nin kapatılması özgürlük getirecek

Diyarbakırlı gençler Başkent'te yapılacak 'HDP Kapatılsın Mitingi' için hazırlıkları sürdürüyor.

Diyarbakırlı gençler: HDP'nin kapatılması özgürlük getirecek

HDP'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in açtığı davayı TGB Diyarbakır üyeleriyle konuştuk. Diyarbakır ve Diyarbakırlı gençler için HDP’nin kapatılmasının ne ifade ettiğini sorduk. Gençler, “HDP’nin kapatılması bölgeye özgürlük getirecek” diyor. Üretim artması ve işsizliğin çözülmesi için devletin “ben buradayım, ayaktayım” demesini isteyen gençler, 7 Nisan’da Ankara’da yapılacak “HDP Kapatılsın Mitingi” için de çalışmaları sürdürüyor.

Sizleri tanıyalım...

Ali Ekber Özçelik: Diyarbakır doğumluyum. Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde mimarlık bölümünde okuyorum. Son sınıftayım.

Muhammed Çelik: Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. 20 yaşındayım. Doğma büyüme Diyarbakır'dayım.

Aykut Eryılmaz: 24 yaşımdayım.

Diyarbakırlı gençler olarak HDP’nin kapatılması sizin için ne ifade ediyor, bölgeye katkısı ne olur?

Ali Ekber Özçelik: Bölgemizde sürekli hale gelen bir siyasi baskı oluşmuştu. Kürt gençleri bu siyasi akımı lümpenleştirmişti. HDP/PKK yıllarca, ideolojisi olmayan, dayanağı olmayan bir yapıydı. Kökeni yoktu. Direkt emperyalist ülkelerin uşaklığını yaptılar. Hep onların bize dayattığı politikaları, sürekli olarak farklı planlarını gerçekleştirmeye çalıştılar. İsrail’in güvenliğini sağlamak için Amerika’nın kara gücü oldular. Kendi askerimize kurşun sıktılar. HDP’nin kapatılmasıyla burada özgürlük doğar. Gençlerimiz daha doğal hareket ederler. Haraç kesme olayları azalır. Köylülerimiz de özgürleşir. Ekinlerini daha kolay yetiştirirler. Üretim artar. Biz de “HDP Kapatılsın Mitingi”ne Diyarbakır'dan güçlü katılım sağlayacağız. Bunun için çalışıyoruz. En az on otobüsle sorunun çözüm merkezi olan Ankara’ya geleceğiz.

Diyarbakırlı gençlerin sorunları, talepleri neler?

Muhammed Çelik: Öncelikle işsizlik sorunu Diyarbakırlı gençlerden ziyade Türkiye’nin sorunu diyebiliriz. Diyarbakır'da daha önce PKK vardı. Gençler onlardan kurtuldu. Şu an uyuşturucu, fuhuş bataklığı var. O gençleri de kurtarmak için iş imkanı yaratmak gerekiyor. Çünkü kimse hırsızlık yapmak istemez. Kimse kötü bir şey kullanmak istemez. Bunlar işsizlik oranının yüksek olmasından dolayı oluyor. İşsizlik olmadığında, gençlerin sorunlarını daha rahat bir şekilde çözüleceğine inanıyorum. Güvenim de tam. Buradaki gençler zaten bir tek iş istiyor, başka bir şey değil... Biraz daha spora yönelmeleri gerekebilir gençlerin. Ya da farklı farklı etkinlikler... Devletin Diyarbakır'da tekrar “ben buradayım, ayaktayım” demesi lazım gençlere. Önce iş sonra kültürel açıdan olanaklar sağlanmalı.

Aykut Eryılmaz: 50 yılı aşkındır bir terör belası Türkiye’nin başında var. Bu terör belası çoğu canları, çoğu evleri hem maddi hem manevi olarak büyük zarara uğrattı. Hala da uğratmaya devam ediyor. Bunlara karşı HDP’nin kapatılması için tüm Türkiye’de vatanseverlerin ayağa kalktığını söyleyebiliriz. Herkes yavaş yavaş anlamaya başladı. Diyarbakır ve Güneydoğu’da olan mücadeleyi de böyle ifade edebiliriz. İşsizlik ve terör sorunlarının çözülmesi için HDP’nin kapatılması gerekiyor. “Mavi Vatan”, “Suriye Koridoru”, “Fethullahçı Terör Örgütü”, “PKK” olmak üzere Amerika’nın üzerimizde olan baskısını atmaya çalışıyoruz. Bizim son dileğimiz ülkede huzur ve güvenliğin teminatının olması. Çare; Diyarbakır’da HDP’nin önünde evlat nöbeti tutan annelerin evlatlarının dağdan gelmesi ve bir an önce HDP’nin kapatılması. Biz HDP’yi PKK olarak görüyoruz. HDP, Türk siyaseti bayrağı altında, Türk siyaseti kimliği altında Meclise girip siyaset yapıyor. Bu yaptığı siyasetlerle de şu anda HDP’nin il merkezleri ve genel merkezi, Amerika ve PKK’ya militan yetiştiriyor. Bunu herkes biliyor. Biz Kürt gençliği olarak “artık yeter” diyoruz, tıpkı Diyarbakır annelerinin dediği gibi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler