Filistin'in Yanında Olamayanlar Türk Milletiyle Beraber Olamazlar

TGB, 189 üniversitenin hazırladığı Filistin'e destek bildirisine imza atmayan 14 üniversiteye tepki gösterdi.

Filistin'in Yanında Olamayanlar Türk Milletiyle Beraber Olamazlar

İsrail'in, Gazze şeridinde Filistin’lilere yönelik insanlık dışı saldırılarına karşı OSTİM Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde 189 üniversite "Filistin için adalet ve insan hakları" başlıklı ortak bir bildiri yayımladı.
Ancak bildirinin gönderilmesine ve imza kampanyasına katılım çağrısı yapılmasına rağmen 14 üniversite yönetimi bildiriye imza vermedi. İsrail'e karşı Filistin'e destek bildirisini Acıbadem Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Arel Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, TED Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi imzalamadı.
Bu 14 üniversiteye tepki büyüdü. TGB de Filistin’e destek bildirisine imza atmayan 14 üniversitenin yönetimine tepki gösterdi.

“FİLİSTİN İLE BERABER OLMAYAN TÜRK MİLLETİYLE DE BERABER OLAMAZ!”
TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, İsrail ve ABD’nin bölgemizde tehditlerinin her geçen gün daha fazla hissedildiğini belirterek 189 üniversitenin Filistin için ortaklaşa hazırladığı bildiriye tepki gösterdi. Dilek Çınar, “Türk milleti, Türk gençliği işgalci İsrail’e karşı Filistin halkının ve davasının yanında olduğunu ilan ediyor. 189 üniversitenin bir araya gelerek hazırladığı ortak bildiri bu üniversitelerde okuyan milyonlarca gencin Filistin’le dayanışmasıdır. Böyle bir dayanışmanın içerisine girmeyen, Filistin’in yanında olmayan, İsrail tehditlerine karşı tavır ortaya koymayan 14 üniversitenin Türk milletiyle de beraber olamazlar!” dedi.

FİLİSTİN DAVASI TÜRKİYE DAVASIDIR
Dilek Çınar açıklamasında üniversitelerin dayanışmasına ortak olmayan 14 üniversitenin Türk milletinden koptuğunu belirterek “Filistin davası Türkiye’nin davasıdır. Bu 14 üniversite sessizliklerini korumaya devam ettikçe Türk milletinden kopmaktadırlar. Onlara neden sesiz kaldıklarını soruyoruz? Hangi kaygılarla ya da hangi bağlantıları dolayısıyla 189 üniversitenin ortak metnine imza atmadıklarını soruyoruz. Neden Türkiye’yi ve bölgemizi tehdit eden İsrail saldırganlığına karşı çıkamadıklarını soruyoruz.” dedi.

14 ÜNİVERSİTENİN ÖĞRENCİLERİ FİLİSTİN’İN YANINDA
Filistin açıklamasına imza atmayan 14 üniversitenin öğrencilerinin, üniversite yönetimleriyle aynı tavrı paylaşmadığını söyleyen Dilek Çınar, “Bugün lise ve üniversite gençliği Filistin’in davasının yanındadır! ABD ve İsrail saldırganlığına karşı Türk gençliği tüm dünyanın umududur! Filistin meselesinde sessiz kalan 14 üniversitenin bu tavrı o üniversitelerde okuyan gençlerin tavrı değildir. 14 üniversite Filistin’in yanında olamıyorsa Türkiye’nin yanında da olamamaktadır! İsrail zulmüne sessiz kalanlar İsrail’le yan yana düşmektedir!” dedi.

TGB Genel Dilek Çınar’ın Açıklamasının Tamamı:
İsrail’in Filistin’e yönelik insanlık dışı saldırıları ve işgali artarak sürüyor. İsrail yalnızca Filistin’i değil Türkiye’yi ve tüm bölge ülkelerini tehdit ediyor. Doğu Akdeniz’de ve Suriye-Irak sınırımızda İsrail ve ABD’nin tehditlerini her geçen gün daha ciddi hissediyoruz. Türk milleti, Türk gençliği işgalci İsrail’e karşı Filistin halkının ve davasının yanında olduğunu ilan ediyor. 189 üniversitenin bir araya gelerek hazırladığı ortak bildiri bu üniversitelerde okuyan milyonlarca gencin Filistin’le dayanışmasıdır. Böyle bir dayanışmanın içerisine girmeyen, Filistin’in yanında olmayan, İsrail tehditlerine karşı tavır ortaya koymayan 14 üniversitenin Türk milletiyle de beraber olamazlar!
Filistin davası Türkiye’nin davasıdır. Bu 14 üniversite sessizliklerini korumaya devam ettikçe Türk milletinden kopmaktadırlar. Onlara neden sesiz kaldıklarını soruyoruz? Hangi kaygılarla ya da hangi bağlantıları dolayısıyla 189 üniversitenin ortak metnine imza atmadıklarını soruyoruz. Neden Türkiye’yi ve bölgemizi tehdit eden İsrail saldırganlığına karşı çıkamadıklarını soruyoruz.
Gazze’ye atılan bombalar durdurulmazsa yarın o bombalar sözde Kürdistan’ı kurmak için Türk ordusuna atılacak. Buna da mı sessiz kalıyorsunuz? ABD ve İsrail namluları Türkiye’ye çevrilmişken bu üniversiteler bu tehditlere de sessiz kalmaktadır.
Bugün lise ve üniversite gençliği Filistin’in davasının yanındadır! ABD ve İsrail saldırganlığına karşı Türk gençliği tüm dünyanın umududur! Filistin meselesinde sessiz kalan 14 üniversitenin bu tavrı o üniversitelerde okuyan gençlerin tavrı değildir. 14 üniversite Filistin’in yanında olamıyorsa Türkiye’nin yanında da olamamaktadır! İsrail zulmüne sessiz kalanlar İsrail’le yan yana düşmektedir!

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler