GORDİON ANTİK KENTİ ARTIK UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİ’NDE

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gordion Antik Kenti'nin, UNESCO tarafından "Dünya Mirası" ilan edildiğini duyurdu.

GORDİON ANTİK KENTİ ARTIK UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİ’NDE

  Vatanımızın her karış toprağından medeniyet fışkırıyor. Hangi şehre giderseniz gidin elbet sizi Cumhuriyet tarihimizin önemli izleri, antik kentler, önemli tarihi eserler karşılıyor. Göbeklitepe, Çatalhöyük, Efes, Gordion… 18 Eylül günü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile Gordion Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdiğini öğrendik.

 

  Gordion, Frig Uygarlığı’nın başkentidir. Aynı zamanda Frigya Kralı Midas’ın mezarıda burada bulunmaktadır. Sakarya Nehri ile Porsuk Çayı’nın birleştiği noktanın yukarısına kurulmuştur. Ankara’ya 94 kilometre uzaklıktadır.

  M.Ö. 2.500 yıllarında yani Erken Bronz Çağı’nda başlayan insan yerleşimi bugün antik kentin bitişiğinde olan Yassıhöyük’te devam ediyor. 4 bin 500 yıldır ve çok az kesintiye uğrayan yerleşim, Gordion’a en uzun süre yerleşimin görüldüğü nadir alanlar özelliğini veriyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy sosyal medya hesabından paylaştığı gönderiyle Gordion Antik Kenti’nin UNESCO tarafından “Dünya Mirası” ilan edildiğini duyurdu. Gordion Antik Şehri’nin de listeye girmesiyle birlikte Türkiye 20. kültür varlığını listeye eklemiş oldu.

 

Tarih:
Diğer Haberler