Hiçbir Öğrenci Tarikatların Ve Özel Yurtların İnsafına Bırakılamaz

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın intihar etmesi ve eğitim, barınma konuları hakkında bir açıklama gerçekleştirdik.

Hiçbir Öğrenci Tarikatların Ve Özel Yurtların İnsafına Bırakılamaz

Elazığ’da bir cemaat evinde kalan, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın intihar etmesi, eğitim ve barınma konusunda devletin görevlerini bir kez daha hatırlattı.

Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Türkiye Gençlik Birliği (TGB), “Enes Kara arkadaşımızın hepimizi derinden sarsan intiharı, kulaklarımızda çınlayacak, hiç dinmeyecek ve sorumluluklarımızı hatırlatan bir çığlıktır. Ailesinin ve yakınlarının acısını paylaşır, başsağlığı dileriz. Eneslerin yitip gitmemesi için görevlerimiz var!” çağrısında bulundu.

FETÖ de Işık Evlerinde Örgütlenmişti

TGB’nin yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve mensuplar ülkesi olamaz.” Üreten, sorgulayan, ülkesine ve toplumuna bağlı Cumhuriyet yurttaşı, Atatürk’ün bu tarifinin hayata uygulanmasıyla mümkündür. Gençliğin tarikat evlerine ve yurtlarına hapsedilmesine izin verilemez. Bu yasadışı evler ve yurtlar, Türkiye için aynı zamanda bir milli güvenlik sorunudur. 15 Temmuz Amerikancı darbesini yapan FETÖ, uzun yıllar Işık evleri üzerinden örgütlenmiştir” denildi.

Tarikat Yurtları ve Özel Yurtlar Kamulaştırılmalıdır

Açıklamanın sonunda tarikat yurtlarının devlet tarafından kamulaştırılması vurgulandı: “Bu acı tecrübelerden acil görevler çıkartılmalıdır.  Tarikatlara ve benzer nitelikteki vakıflara ait eğitim kurumları ve yurtlar derhal kamulaştırılmalıdır! Sadece yurtlar değil, tarikatlara ait öğrenci evlerine de müdahale edilmelidir. Hiçbir öğrenci, tarikatların ve özel yurtların insafına bırakılamaz. Öğrencilerin barınma hakkı devlet tarafından güvence altına alınmalıdır. Yurtlarının sayısı artırılmalı, yurt koşulları iyileştirilmeli ve öğrencilerin güvenli şekilde barınması sağlanmalıdır.”

Tarih:
Diğer Haberler