Kırca'nın Mirası TGB ile Yaşıyor

TGB İstanbul İl Örgütümüz, Cumhuriyet aydını, usta tiyatrocu Levent Kırca’yı ölümünün 3. yıl dönümünde Zincirlikuyu’da, mezarı başında andı.

Kırca'nın Mirası TGB ile Yaşıyor

Törende konuşmasını yapan İstanbul İl Başkanımız Barış Demiralay, sözlerine şöyle başladı: "Levent Kırca ömrünü Türkiye’nin çağdaşlığına, bağımsızlığına adamış bir aydınımızdı. O'nun diğer aydınlarımızdan çok farklı yönleri vardı. O milyon dolarlar kazanmayı değil, milyonlarca insanın kalbini kazanmayı hedefleyen bir aydındı. İnsanını asla hor görmezdi. İnsanımızın halinden anlar, gözünden görür, dilinden konuşurdu."

UMUT VAR, O UMUT TGB’DİR

"İnsanlar Kırca’ya, ‘Bir umut var mı? diye sorduklarında cevabı hep 'var' olmuştur ve var olsun TGB'yi işaret etmiştir." diyen Demiralay, "Levent kırca yaşarken oyunlarıyla gösterileriyle görevler verirdi. Yıkın zincirlerinizi derdi, sesinizi yükseltin derdi, bu dar boğaza teslim olmayın derdi, ekonomik krizi yaratanları gösterirdi, onların üzerine yürürdü, yürüyün derdi. Giderken de bize çok çok önemli görevler bıraktı. Dedi ki: 'dik durun, Atatürk’le kalın, cumhuriyetle kalın'. O'nun verdiği görevleri de harfiyen Türk gençliği olarak, TGB olarak yerine getirmeye çalışıyoruz." sözleriyle konuşmasına devam etti.

"Türkiye çok kritik süreçlerden geçiyor. Türkiye’nin bulunduğu süreçte, Kırca’nın iradesi ve sağlamlığına ihtiyacımız var. Levent kırca bugün dünyada yok ama onun gibi Mustafa Kemal’in açtığı yolda gösterdiği hedefte giden gençler var, aydınlar var, onun iradesi var, sağlamlığı var." ifadelerini kullanan Barış Demiralay, "O Türkiye’nin kurtuluşuna giden yolda hiçbir çabayı bugüne kadar esirgemedi, bundan sonra da bizler ondan o görevi devraldık. Dik duracağız, Atatürk’le kalacağız, cumhuriyetle kalacağız. Levent abimizi buradan tekrar saygıyla ve sevgiyle anıyoruz." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından Kırca'nın mezarına karanfillerin bırakılmasıyla tören son buldu.

Tarih:
Diğer Haberler