KYK başarısı Türk gençliğinindir!

Genel Başkanımız Dilek Çınar, KYK kredisi faizlerinin silinmesine ilişkin Aydınlık gazetesine demeç verdi.

KYK başarısı Türk gençliğinindir!

YAZAR

 

“Kredi Yurtlar Kurumu’nun verdiği eğitim kredilerinin geri ödemesi enflasyon farkıyla yapılıyordu. Cumhurbaşkanı, geri ödemenin sadece ana para üzerinden yapılacağını açıkladı. Aydınlık Gazetesi 13 Temmuz’da manşetten ‘Kredi borçları üç katına kadar çıktı, milyonlarca genç mağdur KYK borçlarının faizleri silinsin’ çağrısında bulunmuş ve TGB’nin 7 ay önce bu konuyu gündeme getirdiğini hatırlatmıştı.”

“7 ay önce Çalışan Gençlik Üreten Türkiye Kurultayı’nda ‘Sırtımızdaki KYK borçlarından kurtulmak istiyoruz’ demiştik. Kararı takdirle karşılıyoruz. Olması gereken oldu, devlet görevini yerine getirdi. Kredi ödemelerinde faizler gençliğin sorunlarından biriydi.”

 

PARASIZ EĞİTİM TALEBİ


“Ancak gençliğin önünde hâlâ sorunlar vardır. Anaokulundan başlayarak parasız eğitim devletin görevidir. Eğitimin üretime göre plânlanması ülkenin refahı ve kalkınması için mecburîdir. Ailesinden uzakta öğrenim gören, kimsesiz veya yardıma muhtaç öğrencilerin beslenme, giyim, uygarca eğlenme ve kültür ihtiyaçlarını devlet karşılamalıdır.”

“Kredilerden faizlerin silinmesi haberinden sonra sosyal medyada teşekkürler havada uçuştu. Muhalefete ‘borcu ödemeyin’ tivitleri attıkları için teşekkür etmeyeceğiz. Oy avcıları sosyal medyada ‘karar bizim sayemizde alındı’ diye sıraya girdiler. Karar, Türk Gençliğinin kararlılığının sonucudur. Türk Gençliğinin teşkilâtı olarak görev başındayız. Önümüzdeki zorlukları aşacağız ve sıraladığımız taleplerin tümünü hayata geçireceğiz.”

Tarih:
Diğer Haberler