ODTÜ rezaletine karşılık TGB'den: "Türk kadınının bu çürümeyle bağı yoktur"

ODTÜ'den bir grup marjinal öğrenci, ABD'nin çürümüş kültürünün en büyük örneği 'Onlyfans' benzeri bir site kurarak âdeta bir rezalete imza attı.

ODTÜ rezaletine karşılık TGB'den: "Türk kadınının bu çürümeyle bağı yoktur"

ABD'nin çürümüş toplum modelinin en bariz örneklerinden biri olan "Onlyfans" benzeri bir site kuran bazı öğrenciler, "Odtufans" adını verdikleri site aracılığıyla belirlenen bağış miktarına ulaşıldıkça çıplak fotoğraflar paylaşacak.


Mezuniyet töreninde "Kadın bedeni politik değildir. Bedene özgürlük. Sansürsüz link: odtufans.com" ibareleri yazılı pankartlar taşıyan ODTÜ'lü marjinal grup, müstehcen pozlarına yapılacak her bağışın yüksek lisans eğitimlerini destekleyeceğini iddia etti.


Kadın bedenini metalaştıran bu uygulama için "bilinçlendirme kampanyası" algısı yaratıldı. Sitenin girişinde yer alan açıklamada "Bu site ile kadın bedeninin politikleştirilmesine karşı bilinçlendirme kampanyası yapıyoruz. Kadın kendi bedeni üzerindeki tek karar merciidir. bedenin politikleştirilmesine ve sansürlenmesine karşıyız." ifadeleri ise dikkat çekti.


Kadın bedeninin "politikleştirilmesine" tepki olarak "metalaştırılması" da dikkat çeken bir başka çelişki olarak göze çarpıyor.


Üretim, eğitim ve bağımsız sanayi başta olmak üzere her alanda vatansever kaygılarla hareket eden, çözüm politikaları sunan Türkiye Gençlik Birliği'nden (TGB) ODTÜ'lü bazı marjinal öğrencilerin rezalet tavrına tepki geldi.

 

"TÜRK KADINI ÜRETİMDE, BİLİMDE VE SANATTA YÜKSELECEK"
ODTÜ TGB Başkanı Furkan Olga, kadın mücadelesinin insan bedeninin pazarlanması ve teşhir edilmesiyle hiçbir ilgisi olmadığının altını çizerek, "Neoliberalizmin yeni saldırılarından biri olan beden teşhir siteleri, insan bedenini dahi bir tüketim aracı olarak görüyor, pazarlanabilmesi için alanlar yaratıyor. Ülkemizin bilim ve teknoloji alanında yaptığı atılımların ve başarıların en önemli merkezlerinden birisi olan ODTÜ'de ‘Onlyfans’ isimli, beden teşhiri üzerinden para kazandıran sitenin taklitçisi ‘ODTÜ Fans’ isimli bir sitenin açıldığını ODTÜ öğrencileri olarak üzülerek ve utanarak öğrendik. ‘ODTÜ Fans’ adlı sitenin kadın bedeninin politikleşmesine karşı kurulduğu iddia ediliyor. Kadın mücadelesinin insan bedeninin pazarlanması ve teşhir edilmesiyle hiçbir ilgisi yoktur. Kadının özgürlüğü adı altında beden pazarlanıyor, kadın piyasalaştırılıyor. Kadınlar para karşılığında bedenlerini teşhir ederek mi özgürleşecek? ODTÜ mezunları kadınıyla erkeğiyle uzmanlaştıkları alanda üreterek vatanımıza ve bilime hizmet edecekler. Türk kadını üretimde, bilimde, sanatta, kültürde kendini gerçekleştirerek var olacak ve yükselecektir." dedi.

"ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİ TEMSİL ETMİYORLAR"
ODTÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrencisi Lütfiye Sarı ise, ODTÜ Fans ve türevi girişimler ODTÜ öğrencilerini temsil etmediğini vurguladı.

Sarı şöyle konuştu:

"ODTÜ, uzun yıllardır yetiştirdiği vatansever ve nitelikli gençlerle ülkemizin refahı ve istikrarına katkı veriyor. Kadının varlığını sadece bedenine indirgemeye kalkanlar, aslında toplumdan kopuşun ve çürümenin temsilcileridir. Orta Çağ'daki kadın esaretinin günümüzdeki hâli kadının soyunarak özgürleşiyorum zannetmesidir. Bu aldatmaca kadını kafeslere kapatan, toplumda ve hayatta özne olmaktan koparan bir yozlaşmadır. Kadının kurtuluşu, milli ve kültürel değerlerimizin her türlü yozlaşma ve saldırıdan korunup geliştirilmesiyle, kadının hayatın her alanın üretime katılmasıyla mümkündür. Kadının düşmanı erkek değil, onu ülkesinin geleceği için mücadeleden alıkoyup nesneleştiren sistemdir. Türk kadınının da ODTÜ'lülerin de bu çürümeyle bir bağı yoktur."

 

 

aydinlik.com.tr

Tarih:
Diğer Haberler