TGB 19 Mayıs Gençlik Özel Yayını'nda buluştu

Türkiye Gençlik Birliği, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı düzenlediği özel yayınla kutladı.

TGB 19 Mayıs Gençlik Özel Yayını'nda buluştu

Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli birlik ve bağımsızlık meşalesini yakışının 101. Yılında Türkiye Gençlik Birliği olarak; TGB Genel Başkanı Yıldırım Gencer, TGB Genel Sekreteri İbrahim Okan Özkan ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Genel Başkanı Erman Ergincan’ın katılımlarıyla TGB youtube hesabından vatansever Türk gençliği ile bir araya geldik.
Türk Milleti 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı koronavirüs sebebiyle bu kez meydanlarda değil, tüm coşkuyla balkonlarda kutladı. Bursa Nutku’ndan aldığımız görev ve kararlılıkla, Türkiye’nin dört bir yanından izleyicilerle bu kez canlı yayın üzerinde birleştik.
TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer ile başlayan yayında ‘’Kurtuluş Savaşı gençliği bu dönemle büyük benzerlikler gösteriyor, TGB’nin gücü de bu aslında. TGB, 19 Mayıs 2006’da kurulmasına rağmen çok daha büyük bir yaşa sahiptir.’’ derken şu sözleriyle gençlik mücadelesinin önemini vurguladı: ‘’O dönemde Üniversiteliler gönüllü olarak savaşa katılıyor. Bize büyük bir miras bırakıyorlar. O da "önce vatan" anlayışıdır. Kendi canından önce vatanını koruyacaksın bilinciyle gençler en ön cephede savaşıyorlardı. Tıpkı bugün Türk Gençliğinin yaptığı gibi.’’
TGB Genel Sekreteri Okan Özkan sözlerine 2000’li yıllarda ABD’nin Ortadoğu planlarıyla Türkiye’ye savurduğu tehditlerden bugüne kadar vatanın bölünmez bütünlüğü için Türk gençliğinin verdiği mücadeleyi anlatarak başladı ve‘’2014'ten sonra uzun yıllar verdiğimiz mücadelenin sonuçlarını almaya başladık. 2014'ten sonra Ergenekon Balyoz davaları çöktü. PKK'nın hendeklere gömüldüğünü gördük. 2016 yılında Fetullahçı Darbe Girişimine karşı vatansever Türk gençliğine karşı en önde mücadele etmiştik ve kazandık. HDP'nin de kapatılacağını göreceksiniz. Üniversiteleri vatanseverliğin kalesi haline getirdik. Türk Gençliğinin görevi Amerikan emperyalizmine karşı durmak, teröre geçit vermemek, Mavi Vatanımızı savunmaktır. Türkiye Gençlik Birliği 14 yıldır canla başla vatanını savunuyor. '' dedi.
Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Hakkı Erman Ergincan, bağımsızlık savaşımızda on beşlilerimizin verdiği mücadeleye ve liselilerimizin gerek cephede gerekse cephe gerisinde savaşa katıldığını vurgulayarak sözlerine başladı. Ergincan sözlerini ‘’Toplumsal bir mücadeleyi kendi başına vermek romantik bir kahramanlıktır. İnsanların birbirine güç vermesi lazım. Ortaklaşmak lazım. Toplumsal sorunları örgütlü güçle değiştirebilirsiniz. Atatürk'ün çizdiği rotaya tamamlamak. Hedeflere ulaşmak için örgütlü bir mücadele ihtiyaçtır.’’ diyerek tamamladı.
Tarihsel çizgide gençliğin rolünü ve mücadelesinin önemini anlatan canlı yayının ardından,'' Aynı Gemideyiz '' mesajlarıyla Türk Milleti akşam 19. 19'da gerçekleşecek olan balkonlarda İstiklal Marşı okuma etkinliğine davet edildi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler