TGB, Küba Büyükelçisi Nunez İle Buluştu: "ABD Tüm Dünyada Yeniliyor"

Küba Ankara Büyükelçiliği ile "Küba’nın Sağlık, Pandemi ve Turizmdeki Başarıları" konulu çevrim içi söyleşi gerçekleştirdik.

TGB, Küba Büyükelçisi Nunez İle Buluştu: "ABD Tüm Dünyada Yeniliyor"

Türkiye Gençlik Birliği ve Küba Ankara Büyükelçiliği’nin düzenlediği ‘’Küba’nın Sağlık, Pandemi ve Turizmdeki Başarıları’’ konulu çevrim içi söyleşi Küba Ankara Büyükelçisi Sayın Luis Amoros Nunez’in katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmasını Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Sayın Dilek Çınar’ın yaptığı konuşmada Türk gençliğinin ABD emperyalizminin ambargo ve saldırılarına karşı Küba halkının daima yanında olduğu vurgulandı. "Ya İstiklal Ya Ölüm" diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliği olarak ‘’Ya Vatan Ya Ölüm’’ diyerek ABD emperyalizmine direnen Fidel Castro’nun yoldaşı olduklarını belirten Dilek Çınar; ABD’nin Küba’da da mutlaka yenileceğini, Batı dünyası çökerken Asya, Afrika ve Latin Amerika’da yeni bir uygarlık kurulduğunu ifade edildi.

Türkiye’nin de bugün ABD emperyalizmine karşı silahlı bir şekilde mücadele kurduğunu belirten Dilek Çınar, Türkiye’nin yeni bir rotada Atlantik zincirlerini kırdığını, Türk gençliği olarak bu yeni Türkiye’nin işçileri olduğunu belirtti.

ABD yeniden Küba’ya diz çöktürmek için saldırıya geçerek, ambargoları daha da ağırlaştırıp mevcut hükümeti devirmek için kaos planları tertipliyor. Küba’nın, ülke olarak ölçeği ve maruz kaldırdığı ambargolar düşünüldüğünde dünya çapında başarılara imza attığı görülüyor.

VATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI DR. DOĞU PERİNÇEK’E ve TÜRKİYE GENÇLİK BİRLİĞİ’NE TEŞEKKÜR

Büyükelçi Nunez konuşmasına başlarken: "Bu etkinliği mümkün kılan Vatan Partisi'ne ve tüm dostlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. TGB Genel Başkanı Sayın Çınar'a da her Kübalının kalbine dokunacak konuşmasından dolayı teşekkür ediyorum. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in yaptığı açıklama da çok önemli vurgular içeriyordu. Sayın Doğu Perinçek'e huzurlarınızda teşekkürlerimizi iletiyoruz." ifadelerini kullandı.

"KÜBALILAR ABD’NİN KAOS GİRİŞİMLERİNE KARŞI NAİF OLAMAZ"

Küba’ya gelen insanlarına devrimin alçakgönüllüğünü göstermeye çalıştıklarını belirten Büyükelçi Nunez: ‘’Fiden Castro’nun vurguladığı gibi bu devrim alçakgönüllülük için, alçak gönüllü insanlar tarafından yapılmıştır. ABD bu durum karşısında Küba içerisinde bir kaos çıkarmak istiyor. Şuan halkımız adına çok önemli bir aşamadayız. ABD büyükelçiliği aracılığıyla insanların şiddete yöneltilmesi çalışılıyor. Başbakanımızın da dediği gibi biz böyle bir ortam oluşmasına izin vermeyeceğiz. Bunun bozulmasına izin vermeyeceğiz.’’ Diyerek ABD emperyalizmine meydan okudu.

"ABD BİR KEZ DAHA YENİLECEKTİR"

ABD'nin yumuşak darbeyle Küba'ya müdahale etme çabasının olduğunu vurgulayan Nunez, Kübalılar olarak bu konuda naif olamayacaklarını belirtti. Büyükelçi Nunez konuşmasında: ‘’Küba devriminin başını hatırlayanlar bilir ki ABD bizi kontrol altına almak için bu tarz kargaşaları o zamanlar da çıkarmıştır. Sizin de söylediğiniz gibi ABD, Küba Devrimine bir kez daha yenilecektir. Milletimizin birliği ve Fidel’in devrimci mirası ülkemizin birliği için bizlere yol gösteriyor.’’ dedi.

"SİZİN GİBİ KAMUCU VE HALKÇI GENÇLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN MUTLUYUZ"

Büyükelçi Nunez etkinliğin gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduğunu ifade ederek şunları söyledi: ‘’Sizler gibi dostlarımız sayesinde dayanışmamızı yaşatmaya devam ediyoruz. Bu buluşma vesilesiyle sizlere teşekkür ediyorum. Küba Devrimine verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Sizler gibi sosyalist, halkçı ve kamucu gençler ile bulunmak, sizlerin Küba Devrimine verdiğiniz desteği görmek çok gururlandırıcı. Son olarak Fidel’in dediği gibi ‘’Ya Vatan Ya Ölüm’’ diyoruz ve zafere kadar mücadele diyoruz.’’ Diyerek dayanışma duygularını ifade etti.

BÜYÜKELÇİ NUNEZ: "TÜRKİYE VE RUSYA İLE İLİŞKİLERE ASYA AÇISINDAN STRATEJİK BAKIYORUZ"

Söyleşinin soru-cevap kısmında TGB üyelerinin sorularının yanıtlayan Büyükelçi Nunez, Küba’nın Asya ülkeleriyle olan ilişkisine dair sorulan soruya şöyle yanıt verdi: ‘’Küba’nın Asya ülkeleri ile güçlü ilişkileri var. Çin ve Vietnam ile güçlü ilişkilerimiz var. Rusya ve Türkiye ile de önemli ilişkilerimiz var. Bu iki ülkeye de Asya ilişkileri açısından stratejik bakıyoruz. Tüm dünya açısından Asya ilişkilerini stratejik görüyoruz. Devlet Başkanlığı düzeyinde AGİT’in konferanslarına katılıyoruz. Mevcut hükümetimizin de çok güçlü bir kararlılığı var. Küba’nın ilişkilerini genişletmek ve çeşitlendirmek için Asya’ya açılmayı sürdüreceğiz. Türkiye ve Küba arasındaki iş birliğini, ekonomik ve diğer alanlarda, geliştirmek için de perspektifini sürdürmeye devam edeceğiz.’’ Diyerek Asya ile olan ilişkilerin geliştirileceğini söyledi.

"KÜBA’YA SAMİMİ DESTEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Büyükelçi Nunez konuşmasını tamamlarken: ‘’Küba’ya samimi desteğiniz için teşekkür ediyorum. Dayanışma en güçlü silahlarımızdan birisi, bu olmadan emperyalizme karşı mücadele zor olacaktır. Son olarak da bize duyduğunuz güven için teşekkür ediyoruz. Küba devrimi ayakta kalacaktır.’’ Diyerek Türkiye Gençlik Birliği’ne teşekkür etti.

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar’da Büyükelçi Nunez’in teşekkür mesajına Küba ile dayanışma içinde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek sözlerini şöyle bitirdi: ‘’ABD emperyalizmine karşı mücadeleyi büyütmeye ve kazanmaya söz veriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk “Emperyalizm mahv ve nabut olacaktır.” Demişti. İşte şimdi emperyalizm mahv ve nabut oluyor. Bu duygular ile sizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.’’

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler