TGB St. Petersburg Ekonomi Forumu’nda

Rusya’nın ve dünyanın önde gelen ekonomi zirvelerinden St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) başladı.

TGB St. Petersburg Ekonomi Forumu’nda

Bu yıl 25.’si düzenlenen zirveye, Türkiye’den tek gençlik örgütü olarak Türkiye Gençlik Birliği (TGB) davet edildi. Gençlik oturumlarının da yer aldığı forumda, Türk gençliğini, TGB Genel Başkan Dilek Çınar ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Işıkgün Akfırat temsil edecek.

‘YENİ BİR DÜNYADA YENİ FIRSATLAR’
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in himayesinde toplanan forumun bu yılki onur konuğunun Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi olduğu belirtildi. Olağanüstü bir süreçte toplanan zirvenin bu yılki temasının “Yeni Bir Dünyada Yeni Fırsatlar” olarak belirlendiği ve 69 ülkenin katılımıyla Asya-Pasifik ile Afrika coğrafyalarına odaklanacağı bildirildi. Rusya’nın ağır yaptırımlar altında Ukrayna’daki Nazi rejimine yönelik özel askeri harekâtının sonuçlarının alındığı bir dönemde toplanan zirvede, ekonomik iyileşme, Şanghay İşbirliği Örgütü, BRICS, Avrasya Ekonomik İşbirliği Teşkilatı kapsamında uluslararası ekonomik ve ticari işbirliği fırsatları, Rusya’daki yatırım ortamını geliştirme, dijital egemenlik-bilgi güvenliği ve salgın sonrası dünyada insan sermayesinin geliştirilmesi ele alınacak.

‘YENİ DÜNYADA GENÇLİĞİ BİRLEŞTİRMEK İÇİN 2050 HEDEFİ’
Forumun ilk oturumlarının, “Yeni Dünya Düzenine Gençliğin Bakışı” ile “Yeni Dünya Düzeninde Gençliği Birleştirme ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin 2050 Hedefi” başlıklı stratejik oturumları olması dikkat çekti. 4 gün sürecek zirvede TGB heyeti, Rus devlet yetkilileri ve gençlik liderleriyle bir araya gelecek.

141 ÜLKEDEN 13 BİN KATILIMCI
Her yıl Rusya’nın St. Petersburg şehrinde toplanan zirveye, çeşitli ülkelerin devlet başkanları başta olmak üzere, üst düzey devlet yöneticileri, iş dünyasından temsilciler ve saygın kurumlar katılıyor. Geçen yıl, 141 ülkeden bini aşkın basın-yayın kuruluşu temsilcisinin katıldığı zirveye toplamda 13 bin 500’den fazla katılımcı yer alırken, 4,266 trilyon ruble değerinde 890’dan fazla ticari işbirliği anlaşması imzalandı.

Tarih:
Diğer Haberler